Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ «Σε Ελλάδα και Τουρκία, ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που στο βήμα της συγκέντρωσης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, που διοργανώθηκε απόψε στο πλαίσιο της τριήμερης κατασκήνωσης των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ, ανέβηκε να χαιρετίσει ο Ουμούτ Αράζ, εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.

Οι συγκεντρωμένοι τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία, ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός».

Παραθέτουμε τον χαιρετισμό του: 

«Αγαπητοί σύντροφοι, μέλη και φίλοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, σας μεταφέρω χαιρετισμούς εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας!

Αυτές τις μέρες που η ιμπεριαλιστική πολεμοκαπηλία είναι σε έξαρση, η συγκέντρωση εκατοντάδων νεολαίων στην Αλεξανδρούπολη είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής. Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να εντείνει την παρουσία του στην περιοχή στην οποία βρισκόμαστε, υπό το πρόσχημα της ασφάλειας και δημιουργεί έναν τεράστιο σωρό από όπλα στις βάσεις που βρίσκονται εδώ.

Την ίδια στιγμή που οι αστοί πολιτικοί στην Ελλάδα στηρίζουν αυτές τις πολιτικές του ΝΑΤΟ, οι αστοί πολιτικοί στην Τουρκία έχουν εισέλθει, επίσης, στην κούρσα, λέγοντας ''εμείς στηρίζουμε περισσότερο το ΝΑΤΟ''. Τις προηγούμενες βδομάδες, εμείς, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, υψώσαμε τη φωνή μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, φωνάζοντας το σύνθημα της νεολαίας ''Δεν θα περάσει ο ιμπεριαλισμός'' στην κινητοποίηση μπροστά από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Η ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αξιοποιηθεί σε διάφορες επιχειρήσεις εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Ενώ ήταν το κέντρο κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων ενάντια στον σοσιαλισμό, μετατράπηκε σε αποθήκη πυρηνικών όπλων. Όλες οι πληροφορίες για τα πυρηνικά όπλα στη βάση του Ιντσιρλίκ παραμένουν κρυφές από τον λαό. Μετά από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η συγκεκριμένη βάση αξιοποιήθηκε στις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Παρότι η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πια, τα πυρηνικά όπλα παραμένουν έτοιμα προς χρήση στο Ιντσιρλίκ. Ο μοναδικός σκοπός της βάσης είναι η χρήση των πυρηνικών ενάντια στον εργαζόμενο λαό, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σήμερα, ο καπιταλισμός βρίσκεται σε μια μεγάλη κρίση ηγεμονίας σε όλο τον κόσμο, η εργατική τάξη είναι καταδικασμένη στη φτώχεια και τις πανδημίες και ο βρώμικος ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κλιμακώνεται. Παράλληλα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και την Τουρκία και δημιουργούν νέες βάσεις. Γνωρίζουμε πως αυτές οι βάσεις σε δύο γειτονικές χώρες είναι επικίνδυνες για όλους τους λαούς της περιοχής. Κάτω από τις υποτιθέμενες ανησυχίες του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια δεν βρίσκεται η επιθυμία προστασίας των λαών, αλλά η απροκάλυπτη πρόθεση να καταστείλουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία.

Σήμερα, το αίτημα για ισοτιμία και ελευθερία απαιτεί πάνω απ’ όλα την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η εναντίωση στον ιμπεριαλισμό σημαίνει εναντίωση σε όλες τις διεθνείς ενώσεις του και σε όλες αυτές τις βάσεις.

Η συντροφική σχέση ανάμεσα στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και την Κομμουνιστική Νεολαίας Τουρκίας βασίζεται σε ιστορικούς δεσμούς και την πολιτική συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τα Κόμματα και οι Νεολαίες μας παλεύουν θαρρετά ενάντια στον καπιταλισμό και το ιμπεριαλιστικό σύστημα εδώ και πολλά χρόνια.

Μπροστά στον εθνικισμό των αστικών τάξεων, που προκαλεί εχθρότητα μεταξύ των λαών μας, αυτή η συντροφική σχέση χαράσσει τον δρόμο για τον κομμουνιστικό κόσμο του μέλλοντος, ενώ, παράλληλα, διασφαλίζει την ενότητα των λαών μας ενάντια στον κοινό εχθρό, την αστική τάξη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Ως Νεολαίες των δύο γειτονικών χωρών, μοιραζόμαστε όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και μια σχέση με στόχο την επίλυσή τους, δηλαδή τον στόχο της σοσιαλιστικής επανάστασης, που σημαίνει την πλήρη ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Μαζί με όλες τις προηγούμενες κοινές μας δράσεις, έκφραση αυτής της συντροφικότητας αποτέλεσε και η επίσκεψη του ΚΚΕ στην Τουρκία τις προηγούμενες βδομάδες. Γνωρίζουμε πως η πρόσκληση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στην κατασκήνωση που οργανώνετε σήμερα, αποτελεί επίσης έκφραση αυτής της συντροφικής σχέσης και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Θα θέλαμε να δώσουμε ξανά τα συγχαρητήριά μας σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για την επιτυχία τους στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές.

Ζήτω η ΚΝΕ και το ΚΚΕ!

Ζήτω η επανάσταση και ο σοσιαλισμός!».

 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου