Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ελληνοφρένεια: Πιστεύει κανείς από το δεξιό σκυλολόι ότι μπορεί να αγγίξει το Κόμμα του Μπελογιάννη και του Βελουχιώτη;



Νομίζει κάποιος ότι οι Γερμανοτσολιάδες, τα ακροδεξιά ψεκασμένα σούργελα, τα ορφανά του Παττακού, οι άριστοι γραβατωμένοι Μαυρογιαλούροι, οι θρησκόληπτοι τραμπούκοι, ξιπασμένοι δημοσιογράφοι – παρκετέζες των αφεντικών τους, κάθε λογής απόβρασμα με κοστούμι μπορούν να αγγίξουν το κόμμα του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, του Βελουχιώτη και του Σουκατζίδη; Το πιστεύει κάποιος από όλους αυτούς;

Η σημερινή Ελληνοφρένεια είναι ίσως η καλύτερη σύνοψη όσων συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Όχι μόνο της εγκληματικής δράσης των νεοναζί, αλλά και των κυβερνητικών μπουμπουκιών που τους παρείχαν απλόχερη κάλυψη.

Το καλύτερο σημείο ήταν όμως η κορύφωση του Θύμιου Καλαμούκη, που τους έδωσε την καλύτερη απάντηση, με μουσική υπόκρουση τους μελοποιημένους στίχους του Βάρναλη: δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης!

Πρότειναν διάφοροι να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα. Αν γίνει αυτό, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, περνάει όλη η χώρα σε συνθήκες τρελής ανωμαλίας. Μπορεί ο καθένας να το καταλάβει, έχει όμως σημασία ότι γίνονται τέτοιου τύπου σχόλια. Θα βγει εκτός νόμου το κόμμα που τα μέλη του, όταν πρωτοφτιάχτηκε, φυλακίστηκαν και κυνηγήθηκαν από τον Μεταξά και τον Μανιαδάκη, με χοντρές προβοκάτσιες. Το κόμμα που έφτιαξε το ΕΑΜ, κάτω από την μπότα του κατακτητή, θέριεψε το ΕΑΜ, έφτιαξε τον ΕΛΑΣ και πολέμησε ναζί κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους -αυτοί ήταν οι καλύτεροι. Το κόμμα που βγήκε στο βουνό, πολέμησε επί τρία χρόνια Άγγλους και Αμερικανούς, έδρασε στη σκληρή παρανομία με εξορίες, φυλακίσεις, Μακρονήσια, με ανηλεές κυνηγητό των μελών και οπαδών του, με σκληρές απαγορεύσεις όταν τη χώρα, μετά τον πόλεμο, την κυβερνούσαν τα υποτακτικά δουλάκια του αμερικανού πρέσβη, του Παλατιού, των δωσιλόγων και των δουλεμπόρων, που μέχρι σήμερα κυβερνάνε με κάποιον τρόπο. Με νέο γύρο διώξεων, φυλακίσεων, εξοριών μέσα στη χούντα. Το κόμμα που μέσα στη νομιμότητα -έτσι την αποκαλούμε- επιμένει να κρατάει ψηλά και καθαρά τις σημαίες του, κόντρα σε διασπάσεις, καταρρεύσεις και ανατροπές. Το κόμμα χιλιάδων τίμιων αγωνιστών που σάπισαν στις υγρές φυλακές, υπέμειναν φρικτά βασανιστήρια, στάθηκαν περήφανοι απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Νομίζει κάποιος ότι οι Γερμανοτσολιάδες, τα ακροδεξιά ψεκασμένα σούργελα, τα ορφανά του Παττακού, οι άριστοι γραβατωμένοι Μαυρογιαλούροι, οι θρησκόληπτοι τραμπούκοι, ξιπασμένοι δημοσιογράφοι – παρκετέζες των αφεντικών τους, κάθε λογής απόβρασμα με κοστούμι… Πιστεύει κανείς ότι όλο αυτό το δεξιό σκυλολόι μπορεί να αγγίξει το κόμμα του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, του Βελουχιώτη και του Σουκατζίδη; Το πιστεύει πραγματικά κανείς; Το πιστεύει κάποιος από όλους αυτούς;

Αξίζει τον χρόνο να ακούσετε όλη τη σημερινή εκπομπή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου