Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Λειτουργική και προσβάσιμη για όλους η Πάτρα


 

Η Πάτρα αλλάζει προς το καλύτερο, την κάνουμε λειτουργική και προσβάσιμη για όλους, τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με θέμα το δεύτερο στάδιο των διαδικασιών εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη. 

Ο δήμαρχος συνέδεσε το Σχέδιο και με το γραμμικό πάρκο που θέλει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή, από το Ρίο μέχρι την Πάτρα, με υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου. Όποιος σκέφτεται το μέλλον, δεν μπορεί να μη βλέπει ότι μόνο με την υπογειοποίηση του τρένου και με τη δημιουργία του γραμμικού πάρκου θα πετύχει το ΣΒΑΚ Πάτρας, είπε ο Κ. Πελετίδης και συμπλήρωσε ότι αυτό υπαγορεύει άλλωστε και ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός της πόλης και αυτό θέλει ο πατραϊκός λαός.

«Πώς γίνεται στην Αττική, στην περιοχή του Ελληνικού για παράδειγμα, να υπογειοποιούνται τα πάντα για να έχει μέτωπο στη θάλασσα ο επενδυτής και ο λαός της Πάτρας να το στερείται;», αναρωτήθηκε ο Κ. Πελετίδης και επανέλαβε τη σταθερή στάση του υπέρ της υπογειοποίησης, καλώντας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα της πόλης και να δώσει τα επιπλέον 80 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει αυτό το έργο.

Αναφορικά με το ΣΒΑΚ Πάτρας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι στη νέα φάση που εισέρχεται, θα γίνει μια προ-διαβούλευση με τους τεχνικούς και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, για να διατυπώσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια θα κληθούν όλοι οι δημότες, σε ανοικτή διαβούλευση, να πουν τη γνώμη τους επί των σχεδίων, για να καταλήξουμε στον τελικό σχεδιασμό.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος, Αναστασία Τογιοπούλου, υπογράμμισε ότι το ΣΒΑΚ είναι ένα έργο που θα χαράξει τη ζωή της Πάτρας για τα επόμενα χρόνια και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ποδήλατο, πεζές μετακινήσεις μέσα στον αστικό ιστό, διανοίξεις οδών, δημιουργία κυκλοφοριακών αρτηριών κλπ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου