Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ο καλός λαγός στον αντικομμουνισμό φαίνεται – Ο Πορτοσάλτε θέτει ζήτημα νομιμότητας του ΚΚΕ

 



Αυτοί που δεν είπαν κουβέντα ενάντια στους φασίστες, έψαχναν τρόπο να τους ξεπλύνουν και να στήσουν μια “σοβαρή χρυσή αυγή”, καλύπτοντας τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, βγήκαν τώρα να θέσουν ζήτημα νομιμότητας για το ΚΚΕ. Προσοχή στα προσχήματα, παιδιά, γιατί καρφώνεστε.

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να βλέπουμε το αυγό του φιδιού όχι απλά να εκκολάπτεται αλλά να σπάει και να βγάζει νέα φιντάνια, αλλά η βασική έγνοια για τους θιασώτες του κόσμου της εκμετάλλευσης είναι το ΚΚΕ και η δράση του που μπαίνει ως εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Τις τελευταίες μέρες, πολλά δεξιά τρολ παίρνουν μια φράση του Θ. Παφίλη στη Βουλή, στην οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ λέει: Ούτε πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό που λέγεται αστική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Η φράση μπαίνει εκτός γενικού πλαισίου και συμφραζομένων, αλλά είναι τόσο κρυστάλλινη που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι κομμουνιστές έχουν ως διακηρυγμένο στόχο τους να αλλάξουν με επανάσταση αυτή την κοινωνία, συνεπώς αρνούνται να συμβιβαστούν με τον τυπικό και ταξικό χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης-δημοκρατίας, δυο έννοιες που οι ίδιες οι κυρίαρχες τάξεις φροντίζουν συχνά να κάνουν λάστιχο για να τις φέρουν στα δικά τους μέτρα και συμφέροντα.

Τα τρολ έδωσαν απλώς την πάσα στα μεγαλύτερα κεφάλια: Τζήμερος, Αδριανόπουλος, Φαήλος και εσχάτως Πορτοσάλτε, που συντονισμένοι θέτουν ουσιαστικά το ίδιο ζήτημα, τη νομιμότητα του ΚΚΕ, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να τεθεί εκτός νόμου. Μάλιστα, ο παπαγάλος του ΣΚΑΪ πάει ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας τη σχετική απόφαση με την ύπαρξη ενός Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ παρουσιάζει το ΚΚΕ “κολλημένο με την παρανομία”. Έθεσε όμως περιορισμούς στο ποιος μπορεί να δει την ανάρτησή του στο Τουίτερ, θέλοντας να αποφύγει τον αντίλογο και να εκτεθεί στο ευρύ κοινό.

 

Όπως φάνηκε τις τελευταίες μέρες, η νομιμότητα είναι μια σχετική έννοια στην αστική δημοκρατία. Για παράδειγμα, είναι νόμιμο να κάνεις έφοδο σε ένα σχολείο με σουγιάδες και μολότοφ και να επιτίθεσαι εν ψυχρώ σε διαδηλωτές, είναι παράνομο όμως αν θες να προσεγγίσεις το σχολείο για να δείξεις αλληλεγγύη στα θύματα της επίθεσής τους.

Όπως αποδεικνύεται περίτρανα τις τελευταίες μέρες, επίσης, η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι παρά ένα βολικό όχημα για τους διάφορους παπαγάλους, ώστε όχι μόνο να ξεπλύνουν τους φασίστες που υπηρετούν βολικά το σύστημά τους, αλλά να στοχοποιήσουν το οργανωμένο κίνημα και τους κομμουνιστές ως “το άλλο άκρο”, που πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, όπως ΔΕΝ έχει γίνει με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Τα ίδια άτομα που δεν είπαν κουβέντα -ούτε λένε- ενάντια στους φασίστες, που έψαχναν τρόπο να ξεπλύνουν τη σαπίλα του ντουνιά και να στήσουν μια “σοβαρή χρυσή αυγή”, που κάλυπταν τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, βγήκαν τώρα να θέσουν ζήτημα νομιμότητας για το ΚΚΕ. Προσοχή στα προσχήματα, παιδιά, γιατί καρφώνεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου