Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ομάδα υποστήριξης

 


 
 Δεν βγήκαν μόνο τα φασιστοειδή, από τις τρύπες τους τις μέρες αυτές. 

Πλάι στην «ομάδα κρούσης» απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τους μαθητές και φοιτητές που αγωνίζονται, βγήκε και η «ομάδα υποστήριξης» για τη βρωμοδουλειά.

 

Γιατί βέβαια το θρασύδειλο μπουλούκι, όπως έχει αποδειχτεί - με «διευθύνσεις και ονόματα» - και στην περίπτωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής κι όπως αποδεικνύεται ξανά τώρα, δεν χτυπάει ποτέ μόνο: 

  • Χτυπάει με την ανοχή και το χαϊδολόγημα των κυβερνήσεων, είτε αυτό είναι οι «συναναστροφές» α λα Καστελόριζο επί ΣΥΡΙΖΑ, είτε η «μπουγάδα» που βάζει τις ημέρες αυτές η κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεπλύνει τα φασιστοειδή και τη δράση τους στη Θεσσαλονίκη. 

  • Σεργιανίζει με τις «πλάτες» του κρατικού μηχανισμού και τις προσβάσεις του σε αυτόν, είτε πρόκειται για το δολοφόνο Ρουπακιά που δήλωνε στους αστυνομικούς ότι είναι «δικός τους», είτε για τις πλάτες της αστυνομίας και της διεύθυνσης των σχολείων στο φασιστικό θύλακα στη Σταυρούπολη.  

  • Απλώνεται σαν χολέρα στα βρωμόνερα της «θεωρίας των δύο άκρων», το κατασκεύασμα της ΕΕ που φτιάχτηκε για να τους ξεπλύνει κι έτρεξαν ξανά να αναπαράγουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους.

Αυτά που πριν μερικά χρόνια έλεγαν ότι οι κομμουνιστές και οι συνδικαλιστές στο Πέραμα «προκαλούσαν» τους χρυσαυγίτες, κι αυτά τα ίδια που την επόμενη μέρα της επίθεσης των φασιστοειδών στη Σταυρούπολη έσπευδαν να πουν πως «το ερώτημα είναι … γιατί μοίραζαν κομματικά φυλλάδια τα μέλη της ΚΝΕ στα σχολεία».  

Γιατί όντως το ερώτημα για όλους αυτούς είναι πάντα το ίδιο: το πώς θα χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα και τους μπροστάρηδες του, το πώς θα κάνουν τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές «νεκροταφείο» για να προελαύνει η αντιλαϊκή πολιτική για τα κέρδη του κεφαλαίου. 

Σε αυτό το «ερώτημα» απαντάνε σταθερά και τα μαντρόσκυλα τους, φασιστοειδή και λοιποί, που τους «ξαμολάνε» και τους «μαζεύουν» κατά το δοκούν. 

Και το ερώτημα αυτό δεν μπορεί παρά να στριφογυρνάει στο μυαλό τους, όταν το μόνο που έχει να «προσφέρει» στους λαούς το σάπιο σύστημα τους είναι φτώχεια, εξαθλίωση και πολέμους. 

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, έχουν τη δύναμη να κάνουν τους εφιάλτες τους πραγματικότητα. Να στείλουν τους φασίστες ξανά στις τρύπες τους, να «κόψουν από τη ρίζα» το χέρι που απλώνεται απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα: Να στείλουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που κλωσάει το «αυγό» στον απόπατο της Ιστορίας. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου