Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αδικία


 

Το πείσμα με το οποίο ο Μίλτος Τεντόγλου «πήρε πίσω» την κορυφαία επίδοση για το 2023 στο άλμα εις μήκος, σκόρπισε μεγάλη χαρά. Ο ίδιος αναμετρήθηκε με μια μεγάλη αδικία και αυτό κάνει ακόμα πιο «γλυκιά» την επιτυχία του.

«Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια», θα πει κανείς, αφού τόσο ο Τεντόγλου όσο και ο προπονητής του, Γ. Πομάσκι, έχουν αναδείξει και καταγγείλει πολλές φορές την αδικία ...διαρκείας που υφίστανται όλοι οι αθλητές στη χώρα μας, εξαιτίας της πολιτικής εκείνων που σε κάθε επιτυχία τρέχουν πρώτοι να τους συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Οι πρωταθλητές του στίβου και άλλων αγωνισμάτων προπονούνται σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις, με μηδαμινή κρατική στήριξη, ενώ τώρα προστίθεται και το λουκέτο του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, προκειμένου να χτιστούν 27 βίλες για το Ελληνικό. Δεκάδες σύλλογοι και χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μαζί με ένα τμήμα των Εθνικών ομάδων, θα στερηθούν έναν χώρο ζωτικό για την άθληση, την αναψυχή και την προπόνησή τους.

Μπροστά σ' αυτό το έγκλημα, κανείς δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός. Γιατί, όπως είπε κι ο Πομάσκι, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων και φορέων στον Αγ. Κοσμά, «από τη μια θέλουν μετάλλια και από την άλλη κλείνουν τα γήπεδα. Και δεν είναι μόνο οι αθλητές, είναι οι χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών που έτρεχαν εκεί μέσα. Τώρα ούτε απέξω δεν θα μπορούν να περάσουν. Αυτός είναι ο αθλητισμός τους. Κλείνουν γήπεδα και ελεύθερους χώρους για τους πολλούς και φτιάχνουν βίλες και καζίνο για τους λίγους». Αυτό κι αν είναι αδικία, που χρειάζεται να πάρει απάντηση με κάθε τρόπο.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου