Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Την Τρίτη η νέα δίκη των 35 συνδικαλιστών


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να επιβάλλει με προσήλωση το δόγμα «νόμος και τάξη», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη των 35 συνδικαλιστών
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη των 35 συνδικαλιστών
Την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους 35 συνδικαλιστές που δικάζονται για μια ακόμα φορά την Τρίτη 2/10 απαιτεί το ΠΑΜΕ.
 Οπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του, «πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ (...) Μάλιστα οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ».

Και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα αντεργατικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και φοροληστρικά μέτρα της ΝΔ, συνεχίζει να επιβάλλει με προσήλωση και το δόγμα "νόμος και τάξη", γεμίζοντας τα δικαστήρια με συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, φοιτητές, εργατόκοσμο που αγωνίζεται να προστατέψει τα σπίτια του».


«Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Εχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το "θεάρεστο" έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνο που επειδή τα καρότα τελειώνουν, όσο περνά ο καιρός κραδαίνει ολοένα και πιο απειλητικά το μαστίγιο».

Το ΠΑΜΕ καλεί «τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.
Οχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Σε δίκη και η διοίκηση της Ομοσπονδίας στους ΟΤΑ
Στο μεταξύ, την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με αφορμή τη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 1/10 σε βάρος των μελών της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ,«γιατί υπερασπίστηκαν στις περσινές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, σημειώνει το Συνδικάτο, «θα είναι τόσο δίκαιη που με την τρομοκρατία και με το βούρδουλα των διώξεων θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (...). Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».

Ριζοσπάστης    Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου