Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Δελτίο τύπου Δικτύου 50 συλλόγων ενάντια στη κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας: Αντιστεκόμαστε - Απαντάμε με κινητοποιήσεις


Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης
του ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ   ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Όλοι μια γροθιά, δίκτυο 50 - δήμος Παύλου Μελά - φορείς της πόλης
Εδώ και  ένα μήνα,   η   ηγεσία του συνδέσμου ΟΤΑ  Θεσσαλονίκης (ΦΟΔΣΑ), αφού πρώτα παραπλάνησε όλη την πόλη με τη στημένη  δημοσκόπηση για το ΣΜΑ Ευκαρπίας και μετέτρεψε την Ευκαρπία σε κατεχόμενη περιοχή θεωρώντας την αστυνομία προσωπική της περιουσία , ξεκίνησε τις εργασίες με το ¨έτσι θέλω¨ και ενάντια στη θέληση χιλιάδων κατοίκων και στις αποφάσεις του  Δήμου Παύλου Μελά.
Αρκετοί  δημοτικοί σύμβουλοι ήδη,   εδώ και μία εβδομάδα κατέθεσαν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με αποδεικτικά στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα για το σκάνδαλο της στημένης δημοσκόπησης, για τυχόν  ποινικές ευθύνες. Επίσης έχουν κατατεθεί στη βουλή επερωτήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
                Η συνεχιζόμενη αναξιοπιστία, η προκλητικότητα και η αλαζονεία των υπευθύνων στο σύνδεσμο ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ), έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εδώ και χρόνια κοροϊδεύουν επανειλημμένα το λαό της περιοχής μας με εγκατάλειψη και τη μη ανάπλαση της χωματερής του Δερβενίου, η οποία εξακολουθεί να ρυπαίνει. Δίχως  ένα νέο περιφερειακό σχεδιασμό     σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (ήδη η ανακύκλωση έχει ξεπουληθεί σε ιδιώτες, χωρίς οι δήμοι να έχουν τα αναμενόμενα οφέλη).
Ο αγώνας των τελευταίων 2 ετών, από το δίκτυο50, αποσκοπούσε στην ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων και στην επίλυση τους. Ταυτόχρονα προβάλλαμε και σοβαρές προτάσεις μαζί με το δήμο μας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα το συμφέρον όλης της Πόλης .  
Η απάντηση των υπευθύνων ήταν ίδια πάντα : η άρνηση, η συκοφάντηση , η έλλειψη  διαβούλευσης, η  τρομοκρατία με απειλές και τώρα με τα ΜΑΤ, η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και το ξόδεμα χιλιάδων € σε διαφημίσεις και προπαγάνδα ενός έργου καταστροφικού για το περιβάλλον και την κοινωνία. Χωρίς μείωση, επανάχρηση-επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και κυρίως με ανομολόγητα  σχέδια για την Καύση.
Επειδή αυτός ο αγώνας γίνεται για το μέλλον το παιδιών μας, για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, για την απόδοση περιβαλλοντικής δικαιοσύνης στην περιοχή μας και για να αποκατασταθούν επιτέλους οι χρόνιες αδικίες στο Δήμο μας, ΞΕΚΙΝΑΜΕ πάλι τις κινητοποιήσεις μας, για να σταματήσουμε τις εργασίες στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, αφού ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης – ΦΟΔΣΑ (ντροπή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία),αρνείται κάθε συζήτηση , κρυβόμενος πίσω από τα κράνη και τα ρόπαλα .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για να ηρεμήσουν ¨τα πνεύματα¨ και να επιλυθούν ειρηνικά τα ζητήματα:
·                     Να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή  
·         Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να γίνει συζήτηση μεταξύ του συνδέσμου ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ), του δήμου Παύλου Μελά και του δικτύου 50, έτσι ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με  να  δοθούν υπεύθυνες και καθαρές λύσεις , σε όφελος συνολικά της Θεσσαλονίκης .   
ΑΠΑΝΤΑΜΕ για αρχή με πολιτισμό και με ειρηνικές κινητοποιήσεις :
       Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 20:30, στο δημοτικό χώρο του δήμου Παύλου Μελά, ακριβώς μπροστά από το εργοτάξιο του ΣΜΑ Ευκαρπίας : ¨Συναυλία αλληλεγγύης με τον Βασίλη Πρατσινάκη και χορευτικά σχήματα  ¨ … Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Παύλου Μελά «Ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη».
·         Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στην πλατεία Δημοκρατίας : ¨ Συγκέντρωση των φορέων της πόλης και πορεία προς το εργοτάξιο του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας¨
Εμείς ούτε τρομοκρατούμε ούτε τρομοκρατούμαστε. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει.   Μπαίνει σε νέες βάσεις και συντονίζεται με σωματεία και φορείς της Πόλης, με βάση «πρωτόκολλο αλληλεγγύης» που δημιουργήσαμε με δεκάδες συλλόγους το καλοκαίρι. Ο  σύνδεσμος ΟΤΑ θα έχει ακέραιες τις ευθύνες , αν επιχειρήσει να μας αντιμετωπίσει με τη βία και την καταστολή.  Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου