Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ Για το «καλό της κοινωνίας» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί


Πηγή: Eurokinissi

Για το ...καλό της κοινωνίας γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση που επιχειρεί με την καταστολή και την άθλια προπαγάνδα να επιβάλει τους πλειστηριασμούς που είναι προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης για να ελαφρυνθούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από «κόκκινα» δάνεια έτσι ώστε να είναι σε θέση να δανειοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά και η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο απασχόλησαν το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε έκτακτα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.


«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χρειάζονται όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και για κοινωνικούς λόγους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επικαλέσθηκε τις μικρές επιχειρήσεις και τα νέα ζευγάρια, ισχυριζόμενος ότι έχουν ανάγκη από δάνεια που πρέπει να τους δώσουν οι τράπεζες! Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε έχουμε πρόβλημα. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα», ενώ γνωρίζει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν πρόβλημα με τα λουκέτα και τη φοροεπιδρομή που δέχονται και τα νέα ζευγάρια εργαζομένων με την ανεργία, την απληρωσιά, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τα χαμηλά μεροκάματα και δεν έχουν καμία ελπίδα δανειοδότησης.

Άλλωστε, προτεραιότητα κυβέρνησης, κουαρτέτου και τραπεζών δεν είναι η δανειοδότηση αυτοαπασχολούμενων και νέων ζευγαριών, αλλά τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων στο όνομα της ανάπτυξης. Το επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, που στη δήλωσή του ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία από αυτές τις ανάγκες είναι να έχουμε ανάπτυξη και να έχουμε κοινωνία που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε τις «διαβεβαιώσεις» περί προστασίας της λαϊκής κατοικίας, λέγοντας ότι «υπάρχει προστασία μέχρι το τέλος του 2018, με το νόμο Κατσέλη - Σταθάκη, που αφορά αξία σπιτιού μέχρι 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά».

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επίσης στην ΕΡΤ, ανέφερε πως «κατανοούμε την αγωνία και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Ωστόσο, να επαναλάβω ότι είναι απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό». Επιπλέον ανέφερε ότι «αυτό το οποίο δεν κατανοούμε είναι όλους όσοι με ψεύδη προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και τελικά καταλήγουν, ανεξαρτήτως των προθέσεών τους, να λειτουργούν εξ αντικειμένου υπέρ μεγαλοοφειλετών και στρατηγικών κακοπληρωτών». 
ΣΧΕΤΙΚΑ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου