Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Κάλεσμα αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ και την εμπλοκή της Ελλάδας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στο αμερικανικό προξενείο με συνθήματα κατά των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που έχουν αιματοκυλήσει τα Βαλκάνια και τους λαούς της περιοχής.

Η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έγινε -υπό βροχή- στο Άγαλμα Βενιζέλου και το μήνυμα που εξέπεμψε ήταν καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια» και εναντίωση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που παίζει το ρόλου του πλασιέ στην προώθηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που και στο θέμα αυτό ακολουθεί την τακτική του εφησυχασμού κρύβοντας από το λαό την επικινδυνότητα των εξελίξεων στην περιοχή όπου συγκρούονται ισχυρά συμφέροντα.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:


«Απόψε, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, θα ακουστεί δυνατά σε όλη την Ελλάδα: Κάτω τα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει ζήσει από πρώτο χέρι πώς οι ιμπεριαλιστές υλοποιούν τα σχέδιά τους.

Το έζησε πριν από περίπου 20 χρόνια, το 1999, με τη βάρβαρη επίθεση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, το έζησε με τον πόλεμο που και η ΕΕ διεξήγαγε μέσα στο ίδιο το έδαφος της Ευρώπης.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη, εμείς οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική ιστορία αυτού του τόπου, μπήκαμε μπροστά, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση του ελληνικού λαού στο σφαγιασμό του λαού της γειτονικής Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο που κράτησε 78 μέρες και νύχτες.

Με χίλιους δυο τρόπους και αψηφώντας τον κίνδυνο δυσκολέψαμε το πέρασμα των στρατευμάτων στη γειτονική χώρα και καταφέραμε, όπως οι ίδιοι οι ΝΑΤΟικοί είπαν, με τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας να καθυστερήσουμε το δολοφονικό τους έργο περίπου για ένα μήνα.

Αναδείξαμε τις αιτίες και τις επιπτώσεις που θα έχει ο παραπέρα διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Αναδείξαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε τον πραγματικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ως ιμπεριαλιστικών διακρατικών ενώσεων που συγκροτήθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και όχι φυσικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων των χωρών-μελών τους.

Οι ιμπεριαλιστές δεν δίστασαν να αλλάξουν σύνορα, να αποδυναμώσουν κυρίαρχα κράτη και να δημιουργήσουν κράτη-προτεκτοράτα, όπως το Κόσσοβο.
Κι όλα αυτά με τα γνωστά προσχήματα περί δήθεν προστασίας των μειονοτήτων, με τη δοκιμασμένη μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε".

Πριν από περίπου 20 χρόνια φωνάζαμε "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν".

Αυτό το σύνθημα σήμερα παίρνει σάρκα και οστά στη Συρία, όπου το μεγάλο παζάρι, για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και της μεταφοράς του, των σφαιρών επιρροής, βάζει σε κίνηση τη διαδικασία αμφισβήτησης και επαναχάραξης των συνόρων με το αίμα των λαών της περιοχής.

Στη Συρία πέρα από τις επίσημες στρατιωτικές και ανεπίσημες, δηλαδή παραστρατιωτικές, δυνάμεις, που διαθέτουν στη σύγκρουση αυτή ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Λίβανος, Ισραήλ, στην "κρεατομηχανή" αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου, εμπλέκονται δεκάδες ακόμη χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία παρέχει τη βάση της Σούδας και άλλες υποδομές στις ΗΠΑ.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όπως πριν από 20 χρόνια, έτσι και σήμερα αποκαλύπτουμε τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, σε μια περιοχή που -δεν το λέμε μόνο εμείς- θυμίζει μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί αφού μεγαλώνουν οι αντιθέσεις και οι σκληροί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Στα Βαλκάνια διασταυρώνονται σημαντικά ανταγωνιστικά σχέδια στην Ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της, όπως είναι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων, όπως είναι ο νέος κινεζικός "δρόμος του μεταξιού".

Διασταυρώνονται αντιτιθέμενες επιδιώξεις αστικών τάξεων, όπως της τουρκικής 
και της ελληνικής, οι οποίες επιδιώκουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.

Οι σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αναπροσαρμόζουν την τακτική τους, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στόχο να βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα επιχειρηματικά σχέδια και ο έλεγχος των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας πάνε χέρι-χέρι με τα ευρύτερα σχέδια των ΗΠΑ που "ξαναζεσταίνουν" σχετικές διεργασίες, όπως αυτή της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ για τα Βαλκάνια ιδιαίτερο ρόλο έχει η Βόρεια Ελλάδα, για την οποία ο Αμερικανός πρέσβης -όχι τυχαία- λέει ότι στόχος είναι ειδικά αυτή η περιοχή, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ως οικονομικό - πολιτικό - στρατιωτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή.

Έτσι εξηγούνται και οι συχνές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη σας.
Το τι σημαίνει οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό κέντρο, το εξηγεί ο ίδιος ο πρέσβης, όταν λέει ότι "οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της στρατηγικής σημασίας της περιοχής" που "μπορεί να αναδειχθεί σε έναν ενεργειακό κόμβο".

Αλλά και το ποιος θα ωφεληθεί από αυτό το σχεδιασμό των ΗΠΑ το ομολογεί ο Αμερικανός πρέσβης.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν "στοχεύσει" για τα καλά τη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται όχι μόνον στην "καρδιά" της Βαλκανικής Χερσονήσου, αλλά και σε σημείο κρίσιμο για τα διάφορα και συχνά αντικρουόμενα σχέδια μεταφοράς της Ενέργειας, των εμπορευμάτων, που εκπονούν διάφορες δυνάμεις.

"Μαστορεύουν" μάλιστα σχέδια και για νέες βάσεις, όπως στην Αλεξανδρούπολη.
Όχι τυχαία, μιας και την βλέπουν και σαν σημείο στήριξης των επιχειρήσεών τους σε κοντινή απόσταση από τη στρατηγική γι’ αυτούς περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου το ΝΑΤΟ θέλει να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του.

Μια βάση, που μπορεί, εξαιτίας των δυσχερειών που έχουν αυτήν την περίοδο με την Τουρκία, να παίξει ρόλο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ηλεκτρονικής παρακολούθησης τόσο της Μαύρης Θάλασσας, όσο και των Στενών του Βοσπόρου.

Από τα οποία Στενά διέρχεται ετησίως σχεδόν τετραπλάσιος αριθμός πλοίων από αυτά που περνούν τη διώρυγα του Παναμά και τριπλάσιος σε σχέση με τη διώρυγα του Σουέζ.

Το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για τη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, αφορά στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους στην περιοχή στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Να θυμίσουμε πως αυτό το "ενδιαφέρον" που είχαν δείξει οι ΗΠΑ και η ΕΕ για την Ουκρανία οδήγησε στο να απολέσει η τελευταία την Κριμαία, που ενσωματώθηκε στη Ρωσία, αλλά και στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, στην περιοχή του Ντονμπάς.

Αλήθεια, πού μπορεί να οδηγήσει τώρα το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη;

Κι αν ορισμένοι δυσκολεύονται να δουν τις ομοιότητες, τους βοηθάμε: 
Ενεργειακός κόμβος είναι η Ουκρανία, ενεργειακός κόμβος είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η Θεσσαλονίκη με την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, TAP, είναι ενταγμένη στα ανταγωνιστικά σχέδια στην Ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της.

Θυμάστε ότι στα εγκαίνια του ΤΑΡ το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι της Κομισιόν, των ΗΠΑ, δηλαδή αυτών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έκαναν τα πάντα για να μπλοκάρουν τα ανάλογα ρωσικά ενεργειακά σχέδια στα Βαλκάνια, για την απεξάρτηση -όπως ισχυρίζονται- της ΕΕ από τη Ρωσία.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι ΗΠΑ έχουν στόχο τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία, καθώς και την αποδυνάμωση της σχέσης Γερμανίας - Ρωσίας και μέσα από την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.

Βέβαια, από την κατασκευή του ΤΑΡ, απ’ αυτήν τη μεγάλη επένδυση όπως λένε, στη Βόρεια Ελλάδα ωφελημένοι θα βγούνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι.

Έτσι συμβαίνει σε αυτό εδώ το σύστημα.

Κι ας μαλώνουν μεταξύ τους οι υπηρέτες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το ποιος φέρνει τις επενδύσεις και ποιος τις διώχνει.

Η εμπειρία πάντως απ’ αυτήν τη μεγάλη επένδυση, που ήδη έχει ξεκινήσει, αποδεικνύει πως οι 1.500 θέσεις εργασίας στον ΤΑΡ, για το σύνολο του έργου, είναι με πετσοκομμένα δικαιώματα, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες.

Τα οκτάωρα γίνονται με διάφορους τρόπους εντεκάωρα, οι τριετίες δεν προσμετρούνται, το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας δεν χορηγείται, ούτε φυσικά χορηγούνται βαρέα ένσημα στην πλειοψηφία των εργαζομένων.

Και βέβαια είναι προκλητικό το γεγονός οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μιας ολόκληρης περιοχής, όπου σε λίγο καιρό θα περνούν δύο αγωγοί με φυσικό αέριο, να μην έχουν πρόσβαση σε αυτήν την Ενέργεια.

Είναι πρόκληση και ταυτόχρονα απόδειξη για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει στον καπιταλισμό: Ότι σε μια περιοχή, όπως η Βόρεια Ελλάδα, επενδύονται εκατομμύρια για την κατασκευή αγωγών, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμιά υποδομή προκειμένου τα λαϊκά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε φτηνή παροχή Ενέργειας που θα τους εξασφαλίσει φτηνή θέρμανση.

Κι αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί και στην περίπτωση αυτού του "μεγάλου έργου", κριτήριο δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η εξασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων που εμπλέκονται στην κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου.

Ο αγωγός ΤΑΡ δείχνει ακόμη το πόσο έωλες ήταν οι εκτιμήσεις εκείνων που υπόσχονταν πως τέτοια έργα θα γίνουν αντικειμενικά παράγοντες για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη των χωρών που εμπλέκονται σ’ αυτούς.

Στο έργο εμπλέκονται Ελλάδα και Αλβανία, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανός λόγος στο να λυθούν τα προβλήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αφού η αλβανική ηγεσία συνεχίζει να προκαλεί με συνεχείς αμφισβητήσεις.

Στο έργο αυτό, επίσης, εμπλέκονται Ελλάδα και Τουρκία, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει την προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.

Ιδιαίτερα αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, τα σύνορα, μετά και την επισημοποίηση των διεκδικήσεών της μέσα από ελληνικό έδαφος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όλα όσα προηγήθηκαν με το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια, το συνεχή αποκλεισμό των νησίδων από τουρκικά πλοία, την παραλίγο σύγκρουση τουρκικού σκάφους με ελληνική κανονιοφόρο, την παρεμβολή τουρκικών πλοίων κατά την κατάθεση στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας, αλλά και η απαγόρευση από τουρκικά πολεμικά πλοία της κίνησης του ιταλικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Προμηνύουν ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί παραπέρα, με άμεσο κίνδυνο την όξυνση της κρίσης στο Αιγαίο, η οποία θα αφορά και ζητήματα "έρευνας και διάσωσης", συνολικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας διαψεύδει πρώτα απ’ όλα την ίδια την κυβέρνηση, που όλο αυτό το διάστημα εφησυχάζει το λαό αποδίδοντας τις καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο, τις αμφισβητήσεις του Ερντογάν, μόνο σε εσωτερική κατανάλωση.

Αλήθεια, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ταξίδεψε ο Ερντογάν στην Ελλάδα και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και έβαλε επίσημα στο τραπέζι το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων;

Για εσωτερική μόνο κατανάλωση έγινε το επεισόδιο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και ο διασυρμός τους μέσα στην Τουρκία με κατασκευασμένες κατηγορίες ή ότι άλλο;

Ποιον κοροϊδεύουν;

Θέλουμε κατ’ αρχάς και απ’ αυτό εδώ το βήμα να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση και την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα με την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία γιατί -όπως φαίνεται- οι δύο αυτοί στρατιωτικοί γίνονται πιόνια στη σκακιέρα των αντιθέσεων και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε παρά να αναδείξουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και σ’ αυτό το ζήτημα ακολούθησε την πάγια τακτική που ακολουθεί στα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Εφησυχασμός, συγκάλυψη, διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί και ότι οι στρατιωτικοί γρήγορα θα επιστρέψουν στη χώρα μας. Και όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει, εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να λύσουν δήθεν τα προβλήματα, κάτι το οποίο φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει.

Αν δεν είναι αφελείς -που δεν είναι- είναι επικίνδυνοι γιατί θέλουν να κρύψουν από την εργατική τάξη, το λαό πως η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα πυροδότησης της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας.

Πως η αστική τάξη της Τουρκίας προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της μέσω του ελέγχου και της απόκτησης νέων εδαφών και θαλάσσιων περιοχών.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το "σαράκι" του εθνικισμού και του μεγαλοϊδεατισμού δεν εκδηλώνεται όμως μονάχα με τις νεο-οθωμανικές κορόνες του Ερντογάν, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και την αμφισβήτηση Συνθηκών που καθορίζουν τα σύνορα.

Η τάση του μεγαλοϊδεατισμού εκδηλώνεται και από την Αλβανία, η αστική τάξη της οποίας προβάλλει την ιδέα της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, αναθερμαίνοντας κατά καιρούς εδαφικές βλέψεις σε βάρος γειτονικών κρατών, όπως της Ελλάδας, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου.

Σαν πρώτο βήμα σχεδιάζει την προσάρτηση του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου του Κοσσόβου, με το οποίο ήδη έχει κοινές διπλωματικές αποστολές, ενώ πρόσφατα ακούστηκε και η πρόταση, από επίσημα αλβανικά χείλη, να έχουν κοινό αρχηγό κράτους.

Αλήθεια, μήπως εδώ και 9 χρόνια που η Αλβανία είναι στο ΝΑΤΟ έχουν κοπάσει αυτές, αλλά και άλλες απαράδεκτες αξιώσεις από τη μεριά της αστικής τάξης της Αλβανίας;

Οπωσδήποτε όχι. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει! Έχουν δυναμώσει!
Κάτι που συνηγορεί με αυτό που λέμε, ότι δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επίλυση ζητημάτων ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες, όπως δεν το διασφάλισε εδώ και 66 χρόνια ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη δικτατορία ’67-’74;

Την τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα διχοτομικά "σχέδια Ανάν";

Τα θέματα του Αιγαίου από το ’74 ως το Γενάρη του ’96 και την κρίση των Ιμίων;
Την απώλεια τότε των τριών Ελλήνων στρατιωτικών;

Υπό τη σκέπη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζεται η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου, αφού το ΝΑΤΟ είναι αυτό που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του, θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια!

Μάλιστα, η Αλβανία, μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, ακύρωσε και τη συμφωνία για την ΑΟΖ στο Ιόνιο που είχε υπογράψει νωρίτερα με την Ελλάδα.

Εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια από την αλβανική ηγεσία στα ζητήματα αυτά, πιθανόν όχι χωρίς την παρέμβαση τρίτων, όπως της αστικής τάξης της Τουρκίας, που αναπτύσσει πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία με την Αλβανία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αντιμετωπίζει την ουσία των απαράδεκτων διεκδικήσεων που προβάλλονται στο πλαίσιο του ιδεολογήματος της "Μεγάλης Αλβανίας", προσπαθεί να κλείσει -και όχι να λύσει- τα ζητήματα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ενσωμάτωσης της Αλβανίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Με αυτό το σκεπτικό ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία, στρατηγική μάλιστα, όπως την αποκαλεί, με την Αλβανία.

Και η Αλβανία προσπαθεί να εμφανιστεί διαλλακτική, μέχρι να εξασφαλίσει τη συμφωνία της Ελλάδας για ένταξή της στην ΕΕ.

Εμείς απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη της Αλβανίας, στους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας και σε αυτούς που λόγω της κρίσης επέστρεψαν πίσω και τους καλούμε να μην "τσιμπήσουν" το δόλωμα του μεγαλοϊδεατισμού που έχει απλώσει η αστική τάξη της χώρας τους.

Παντού, όπου κυριάρχησε, πλήρωσαν με το αίμα τους οι λαοί, που σύρθηκαν στον πόλεμο για ξένα προς αυτούς συμφέροντα.

Κανένα όφελος δεν έχει ο Αλβανός εργάτης από τον αλβανικό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό!

Όπως και κανένα συμφέρον δεν έχει ο Έλληνας εργάτης από την ενίσχυση των ναζιστών-εθνικιστών, τους εγκληματίες-τσιράκια του συστήματος της Χρυσής Αυγής!

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Αλβανία, σε όλες τις βαλκανικές χώρες, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους στην εθνικιστική προπαγάνδα, να παλέψουν ενάντιά της, προβάλλοντας τα δικά τους κοινά, ταξικά τους συμφέροντα!

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στα Βαλκάνια ανταγωνίζονται μεταξύ τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ποιος θα πουλήσει τα εξοπλιστικά του προγράμματα, ποιος θα εξασφαλίσει στρατιωτικά στηρίγματα με αντίστοιχες βάσεις και αναπτυγμένη στρατιωτική συνεργασία.

Γι' αυτό οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενισχύουν τις βάσεις τους στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην ΠΓΔΜ, στην Αλβανία, στο Κόσσοβο και την Ελλάδα φυσικά.
Στα σχέδιά τους ιεραρχούν την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Κι αφού η Αλβανία και το Μαυροβούνιο είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του, μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η ΠΓΔΜ.

Το εμπόδιο για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη είναι το όνομα της γειτονικής χώρας.

Γι' αυτό επιμένουμε ότι η ονοματολογία αποπροσανατολίζει, κρύβει τους πραγματικούς κινδύνους για τους λαούς, που είναι οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Γι' αυτό επιμένουμε ότι εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, γιατί η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ανασφάλειας, παραπέρα αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων.

Το ΚΚΕ, από το 1992, όταν τέθηκε το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, μετά τη διάλυση και το διαμελισμό της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, τοποθετήθηκε στο ζήτημα αυτό από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας και αλληλεγγύης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή.

Στήριξε τις θέσεις του πάνω στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Μακεδονία είναι ένας ευρύς γεωγραφικός χώρος και μετά τη λήξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου και την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, το 1913, η Ελλάδα πήρε 51,57%, η Σερβία 38,32% και η Βουλγαρία 10,11%.

Είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά έχει μοιραστεί μεταξύ βαλκανικών χωρών.

Σε αυτή την ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας μιλούσαν ελληνικά, αλβανικά, σλαβική διάλεκτο, εβραϊκά, αρμένικα, τουρκικά κ.ά. και κανένα στοιχείο δεν μπορεί να τεκμηριώσει πως μέσα σε αυτό το μωσαϊκό υπήρξε ή υπάρχει ξεχωριστή διαμορφωμένη ενιαία "μακεδονική" γλώσσα.

Το ίδιο ισχύει για τη θέση περί "μακεδονικού" έθνους. Η θέση αυτή δεν πατάει στην πραγματικότητα γιατί δεν πληροί στην ενότητά τους τα κριτήρια που τονίζουν πώς το έθνος, ως ιστορικά διαμορφωμένη σταθερή κοινότητα ανθρώπων, εμφανίστηκε πάνω στη βάση της κοινότητας της γλώσσας, του εδάφους, της οικονομικής ζωής και της ψυχοσύνθεσης που εκδηλώνεται στην κοινότητα του πολιτισμού.

Το κυρίαρχο έθνος που υπάρχει στη FYROM συγκροτήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη βάση αυτών των όρων, με την οντότητα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας, ενώ υπάρχουν πολλές αποδείξεις πως μέχρι μια περίοδο ως προσδιορισμός χρησιμοποιούνταν η σλαβική καταγωγή.

Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας, καθώς και ενεργειών που δυσκολεύουν την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο κρατών.

Από αυτήν την άποψη, αν περιλαμβάνεται στο όνομα της γειτονικής χώρας ο όρος "Μακεδονία" ή και κάποιο από τα παράγωγά του, θα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό, ώστε να μη δίνεται "λαβή" για να ανακινούνται διεκδικήσεις.

Απ' αυτή τη σκοπιά επιμένουμε ότι πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων.

Κι αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον.

Σημαίνει ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό.

Δεν έχουμε όμως μόνο προβλήματα αλυτρωτισμού από τους γείτονές μας.
Έχουμε και από κάποιους θερμοκέφαλους της ελληνικής πλευράς.

Ένα τμήμα της εγχώριας αστικής τάξης καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό στη χώρα μας, εγείρει ζητήματα διεκδικήσεων σε βάρος εδαφών γειτονικών κρατών, με τα γνωστά εθνικιστικά συνθήματα στα συλλαλητήρια.

Όσοι δεν το συνειδητοποιούν αυτό και παρασύρονται από συναισθηματισμό προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Ελλάδα, στα εθνικά μας συμφέροντα, από τη σκοπιά του ελληνικού λαού και των σκληρών ηρωικών αγώνων του.

Για να σκεφτούν καλύτερα και πιο βαθιά, μακριά από συνθήματα και επικίνδυνη πατριδοκαπηλία, τι ακριβώς εννοούν με τις θέσεις που προβάλλουν;

Ότι πρέπει να καταγγελθεί η Συνθήκη του Βουκουρεστίου και να εγερθεί θέμα διεκδικήσεων εκ μέρους της Ελλάδας, για τα δήθεν "αλύτρωτα" εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας;

Κάθε λαϊκός άνθρωπος, λοιπόν, που δηλώνει πατριώτης και δεν ανέχεται αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, δεν επιτρέπεται ο ίδιος, ακόμα και άθελά του, να διακατέχεται από αντίστοιχες βλέψεις σε βάρος άλλων γειτονικών λαών.

Το ΚΚΕ το έχει ξεκαθαρίσει.

Δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή καμιά συμφωνία με τα Σκόπια, του κ. Τσίπρα με τον Ζάεφ.

Γιατί αυτή η συμφωνία θα γίνεται για να ενταχθεί τον Ιούλη η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γιατί, αυτή η συμφωνία δεν θα βάζει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, στην αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας της κυριαρχίας των δύο χωρών, τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η κυβέρνηση, ως "σημαιοφόρος" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, επιδιώκει να προωθήσει το λεγόμενο σκοπιανό ζήτημα.

Γι' αυτό άλλωστε και η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του κεφαλαίου, η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ή την Ένωση Κεντρώων και τη ΧΑ αφορά στη διαπραγμάτευση και το πώς αυτή γίνεται, δείχνοντας το "δέντρο", δηλαδή το όνομα της ΠΓΔΜ, για να κρύψουν το "δάσος" που είναι οι συνολικοί σχεδιασμοί των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Η ΝΔ "το φυσάει και δεν κρυώνει", βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να της έχει πάρει τη σημαία των ΗΠΑ μέσα από τα χέρια.

Δεν είναι και λίγο πράγμα. Να τα 'χεις δώσει όλα τόσα χρόνια στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, να 'χεις κάνει τόσες υποκλίσεις στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να 'χεις λοιδορηθεί γι' αυτό και να έρχεται τώρα η κυβέρνηση της "χρήσιμης Αριστεράς" και να σου παίρνει τη σημαία των ΗΠΑ από τα χέρια.

Κι αυτό όχι γιατί κληρώθηκε, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρίστευσε στο μάθημα "ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού".

Με τη σημαία του ΝΑΤΟ στα χέρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα στη Σούδα, αλλά και στον Άραξο, όπου προετοιμάζεται η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, στην Πρέβεζα, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία νέων, όπως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Με τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους ιμπεριαλιστές, στεριά, θάλασσα, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, βάσεις και στρατιωτικές υποδομές!

Για σκεφτείτε: Το αποκαλούμενο Γ' Σώμα Στρατού, που εδρεύει εδώ στη Θεσσαλονίκη, υπάγεται κατευθείαν στα ΝΑΤΟικά επιτελεία, παίρνει εντολές από ΝΑΤΟικούς διοικητές, ασκείται στην εφαρμογή των ΝΑΤΟικών σχεδίων και αποστολή του είναι η ταχεία επέμβαση όπου διαταχθεί.

Είναι δυνατόν όλο αυτό να το ονομάσεις ελληνική δύναμη; Μόνο ΝΑΤΟική είναι, συμμετέχοντας σε έναν παγκόσμιο κατασταλτικό μηχανισμό.

Το σενάριο της πολυεθνικής άσκησης "Gordian Knot 2017", που έγινε στην περιοχή από το προαναφερόμενο ΝΑΤΟικό στρατηγείο τον περασμένο Νοέμβρη, εκτός από την τεράστια σπατάλη πόρων σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καμιά σχέση δεν είχε με την αντιμετώπιση των απειλών στα σύνορα της Ελλάδας.

Αφού σε αυτό προβλεπόταν η στρατιωτική επέμβαση ελληνικών δυνάμεων, στο πλαίσιο ΝΑΤΟικού σχηματισμού, στο εσωτερικό άλλης χώρας και μάλιστα για την αντιμετώπιση "εσωτερικών προβλημάτων διχασμού" σε εκείνη τη χώρα!!!

Όπως και καμιά σχέση με προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν έχει η δημιουργία, υποστήριξη, στελέχωση και λειτουργία της στρατιωτικής μονάδας στο Κιλκίς, με ελληνικά μέσα και προσωπικό, όταν σε αυτό εκπαιδεύονται οι επικεφαλής των πολυεθνικών στρατευμάτων για να επιβάλουν την ιμπεριαλιστική τους "ειρήνη" μακελεύοντας τους λαούς-στόχους.

Πριν από μια εβδομάδα, στην Αθήνα, θέσαμε το εξής ερώτημα: Ισχύει ή δεν ισχύει ότι από 1η Μάρτη ξεκινά η διαδικασία μετεγκατάστασης μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών τύπου drone στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα;
Ακόμα να μας απαντήσουν οι κύριοι της κυβέρνησης.

Με τη σημαία του ΝΑΤΟ στα χέρια η κυβέρνηση εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις και το λαό της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος ήδη ματώνει από την κρίση, όπως η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16 που θα μας κοστίσουν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ που ματώνει τον παλαιστινιακό λαό.

Τη Σαουδική Αραβία που ματώνει το λαό της Υεμένης.

Η κυβέρνηση κρατά τη σημαία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γιατί μέσω αυτής της επιλογής θέλει να προωθήσει τα στρατηγικά συμφέροντα σημαντικών τμημάτων του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου, να αναβαθμίσει τη συμμετοχή του στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, στη μοιρασιά των αγορών, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών, με θύμα πάλι τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο του στόχου της γεωστρατηγικής αναβάθμισης στον οποίο φυσικά συναντιέται με τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής.
Δεν γίνεται να έχεις πολιτική υπέρ των λαών, τη στιγμή που πρώτα και κύρια "ματώνεις" το δικό σου λαό.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "ματώνει" το λαό με 3 μνημόνια σε ισχύ, εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, 3 αξιολογήσεις και απανωτά αντιλαϊκά μέτρα.

Με την πρώτη αξιολόγηση έβαλε την "ταφόπλακα" στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Με τη δεύτερη μας φόρτωσε μέτρα για μετά το '19 και το '20 με μείωση συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Και με την τρίτη αξιολόγηση χτύπησε την ιερότερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία.

Και πριν προλάβει ο Τσακαλώτος να πει "δεν έχετε δει τίποτα ακόμα", κουβεντιάζουν τα νέα 88 προαπαιτούμενα.

Μεταξύ των οποίων είναι η επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου, η πλήρης εξάλειψη του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και άλλα.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για "ηθική της αριστεράς"!

Η ηθική βρίσκεται εδώ, στον εργάτη που βγάζει το μεροκάματο, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, σ' αυτόν που αγωνίζεται.

Η ηθική της αριστεράς προχτές ήταν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την ενημέρωση του λαού για τα πραγματικά προβλήματα.

Η ηθική της αριστεράς βρίσκεται στους τόπους δουλειάς, εκεί που αγωνίζονται όσοι δεν πέταξαν κάτω τις ασπίδες ή τα όπλα της πάλης, που είναι η απεργία, η κινητοποίηση, η συνέλευση, η διεκδίκηση.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω, από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, απευθυνόμαστε σε όσους αρνούνται να σηκώσουν τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε όσους δεν ξέπλυναν στη συνείδησή τους τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Απευθυνόμαστε σε όσους μαζί αντιπαλέψαμε η χώρα μας να γίνει το ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Σε όσους πριν από περίπου 20 χρόνια βρεθήκαμε μαζί, μπλοκάραμε τις ΝΑΤΟικές φάλαγγες που περνούσαν από την πόλη μας με προορισμό τη γειτονική Γιουγκοσλαβία.

Σε όσους δεν θέλουν τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη.

Σε όσους θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον και ξέρουν ότι αυτό τους το στερεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Απευθυνόμαστε στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα νέα παιδιά που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη Ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουμε από τώρα ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο.

Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού.

Έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική, η λαϊκή εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.

Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

Που θέτει μπροστά στην εργατική τάξη το καθήκον να χαράξει τη δική της πάλη, μαζί με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα και το κίνημά τους.

Για να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και για να βγει ο λαός νικητής απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων ή της δήθεν "ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο" των λαών.

Πάρτε όλοι τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ.

Γιατί είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να ηγηθεί της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.

Της προώθησης της συμμαχίας των αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

Να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία χωρίς ανεργία, κρίσεις και πολέμους».








902gr

1 σχόλιο:

  1. Μπρέ Νίκο Εσύ δεν είσουν από που ΈΛΕΓΕΣ ΌΤΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΝΑΙ "ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ";;;;

    ΚΑΙ τώρα Μου ΤΣΑΠΟΥΝΑΣ ότι πρέπει να .... "κλείσουμε άλλα θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής (Σκόρπια/Αλβανία) για να Ασχολειθούμε με τους Τούρκους";;;;;

    Καλά ρε Σύ για ΓΙΑ Ραγιά και Τουρκαλβανό με Εχεις;;;;

    Μοιάζω για ... Αμερικανάκι;;;;

    .... και "Εσύ" είσουν .... Ιδεολόγος του ΚΚΕ;;;;

    ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ ΤΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΎΡΑ ΤΟΥΣ!!!


    .... εμείς θα Σας Γκλεντήσουμε για λίγο ακόμα και μετά Ρέ Χορεύτριες το Τσιφτετέλι το Τσάρλεστον το Καλαματιανό και το Τίκ θα το χορεύεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

    Για να μην ξεχάσουμε Εσύ δεν είσουν ο "Σύμβουλος" του ΥΠΕΞ Μαριχουανάκια κατά τον Βομβαρδισμό του Βελιγραδίου;;;;;;

    Άλλωστε όπως Είναι η "Πολιτική" της Χώρας έτσι Είναι και οι ΕΔ (;;;) (74/96) ... Ordenanzes !!!!! ΞΕΦΤΙ(Υ)ΛΙΣΜΟΣ!!!



    ΥΓ. Η Φίλη Γείτονα Χώρα και Σύμμαχος Μας θα Δώσει Πίσω τους Δύο Αξιωματικούς των ΕΔ μετά από Επίσημη Ρητή Απαίτηση Τους: "Χαμμένε πέσε στα four"!!!!


    ..... άμα γυρίσω (και θα γυρίσω) ΘΑ ΣΑΣ ...... (ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ!!!)!!!



    ΣΗΜ.: ΕΓΩ ΘΕΛΩ (Αφιέρωση) 3 ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΑ (Φρεγάτες) ΤΟΥΣ Δώρο ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή