Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ



Στόχος να αποτελέσει σταθμό στην ενίσχυση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 





Στο φουλ μπαίνουν οι μηχανές συνδικάτων και μαζικών φορέων για να εκφραστεί μαζική, αισιόδοξη και αποφασιστική εργατική - λαϊκή απάντηση απέναντι στην «ανάπτυξη» που φέρνει φτώχεια και πολέμους, απέναντι στην αντιλαϊκή κλιμάκωση και τις κάλπικες υποσχέσεις που τη συνοδεύουν. Στόχος των προετοιμασιών είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, να αποτελέσει σταθμό για την ενίσχυση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Ο στόχος αυτός αναδείχθηκε μέσα από την πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία της επιτυχίας του συλλαλητηρίου. Στη σύσκεψη που οργάνωσαν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Αγροτικός Σύλλογος Λαγκαδά και η ΟΓΕ, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, από Λαϊκές Επιτροπές, αυτοαπασχολούμενους, από την ΟΓΕ κλπ.


Η εισήγηση έγινε από τον Λεωνίδα Στολτίδη μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, (διαβάστε παρακάτω και δείτε πάνω βίντεο). Στη σύσκεψη μίλησε ακόμα ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (δείτε βίντεο παρακάτω)
Όπως επιβεβαιώθηκε μέσα από τη συζήτηση, ήδη μια σειρά σωματεία έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμό της δουλειάς, έχουν καθορίσει διευρυμένες συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, ενώ προετοιμάζουν ειδικά υλικά κατά κλάδο και πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς, για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν κεντρικές δράσεις για το οξυμένο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών που περιλαμβάνουν: Την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ. Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ., πανεξόρμηση στον τερματικό σταθμό στο ΙΚΕΑ. Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη πικετοφορίες στις δυτικές συνοικίες (στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γαλοπούλου στην Ξηροκρίνη και στην πλατεία Ευόσμου).

Με όλες τις δυνάμεις στην οργάνωση της μάχης


Εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε στο εμπόριο ελπίδας και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης που θα κορυφωθούν στην πορεία προς τη ΔΕΘ, αλλά και στα πανηγύρια για το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση στην προώθηση των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή, με τις ΗΠΑ μάλιστα να είναι τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ και τα αμερικάνικα μονοπώλια να έχουν την τιμητική τους.

Μεταξύ άλλων, ο Λ. Στολτίδης σημείωσε τα εξής:

«Οι ταξικές δυνάμεις δώσαμε και δίνουμε τη μάχη χωρίς καμία παύση, καλώντας με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!" τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες να δυναμώσουν την πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. Στις τελευταίες κινητοποιήσεις, νέες δυνάμεις μπήκαν μπροστά, συμμετείχαν σε απεργίες και συλλαλητήρια.

Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Έχουμε νίκες. Συνεχίζονται οι μάχες για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων.

Συνεχίζουμε στον ίδιο προσανατολισμό, δεν θα επιτρέψουμε κανένας εργαζόμενος να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Λύση για μας είναι ο ανυποχώρητος, ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας. Μέσα από τα σωματεία με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Με αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρετεί τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Για να μετρηθούν βήματα στους παραπάνω στόχους, τόνισε, πρέπει «στις μέρες που μένουν ως τη ΔΕΘ να μη χαθεί ούτε λεπτό χρόνος. Να σημάνει συναγερμός στα σωματεία, η δράση τους να πάρει χαρακτηριστικά μαζικά, με τρόπο που να καταφέρει να βάλει σε κίνηση κόσμο».

Υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων


Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ως την Τετάρτη σχεδιάζεται να έχουν γίνει όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, με συμμετοχή εργαζομένων από χώρους. Την τελευταία εβδομάδα πριν το συλλαλητήριο προγραμματίζεται να οριστούν Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο την παρουσία εργαζομένων από κάθε εργασιακό χώρο σε κάθε κλάδο, με όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους να αναλαμβάνουν δουλειά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Στα ίδια πλαίσια, οι αρχαιρεσίες που πραγματοποιούν το επόμενο διάστημα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρέπει να γίνουν υπόθεση των μελών τους, έτσι ώστε να αποτελέσουν παράγοντα ενίσχυσης της προσπάθειας για άνοδο της οργάνωσης των εργαζομένων και για αλλαγή των συσχετισμών.

Στη σύσκεψη μίλησε επίσης ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα: «Το συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη είναι η δική μας απάντηση. Δεν είναι μια οποιαδήποτε διαδήλωση και αυτό θα κριθεί από τη δράση των συνδικάτων. Θα πρέπει να συγκρουστούμε με δυσκολίες και αδυναμίες. Και θα κριθούμε όλοι μας από το πόσες δυνάμεις θα βάλουμε στη μάχη». Η δουλειά που θα ανοίξει μέσα στους χώρους εργασίας, οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους και οι πρωτοβουλίες, υπογράμμισε, πρέπει να συμβάλουν στην ενίσχυση του ταξικού κριτηρίου της εργατικής τάξης, στη δημιουργία ενός κινήματος ανάτασης, διεκδικητικού. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

902gr 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου