Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Η μητρότητα και τα 2.000 ευρώ!




Οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για παροχή επιδόματος 2.000€ σε κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται έχουν γίνει αντικείμενο σάτιρας.


Η μητρότητα και τα 2.000 ευρώ 
Η αλήθεια είναι ότι έχουν πλάκα.


Ακόμα πιο μεγάλη πλάκα έχει και η «σύγκρουση» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα, οι αλληλοκατηγορίες για λαϊκισμό και παροχολογία, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε και «πλειστηριασμό» παροχών 2.000 εσείς, 2.500 εμείς!!!

Ποιος θα δώσει περισσότερα;

Κάπου εκεί σταματάει η πλάκα και αναδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία τους στα θέματα της μητρότητας.


Αλήθεια, δεν έχει ακούσει ο Μητσοτάκης για τις απολύσεις γυναικών που εγκυμονούν από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται;


Δεν έχουν ακούσει τίποτα στο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι οι νέες μητέρες απορρίπτονται από τους εργοδότες όταν ζητάνε δουλειά, αφού το παιδί αντιμετωπίζεται ως εργασιακό κόστος – βάρος;



Όμως ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η κατάσταση στο δημόσιο!!!


Εκεί, όπου η αντεργατική νομοθεσία που αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και γενικότερα τους συμβασιούχους «απαγορεύει» στις νέες γυναίκες να γίνουν μητέρες.

Δεν γνωρίζουν ότι οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόνο 15 μέρες αναρρωτική και αν τις υπερβούν τότε μπαίνει το ερώτημα της απόλυσης;

Η μητρότητα και τα 2.000 ευρώ 

Δεν άκουσαν ότι πέρυσι συναδέλφισσες αναγκαστήκαν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για να προστατέψουν την εγκυμοσύνη τους;


Στην ουσία βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα:

Να συνεχίσω να εργάζομαι ή να κάνω παιδί

κι ο Μητσοτάκης υπόσχεται διχίλιαρα.


Όμως για όλα αυτά δεν πρόκειται να μιλήσουν ούτε οι μεν ούτε οι δε αφού οι εργασιακές σχέσεις έρχονται πακέτο με τα κονδύλια από την Ε.Ε.
Μεγάλο πρόβλημα το δημογραφικό, αλλά δεν θα θίξουνε και τα ιερά και τα όσια της Ε.Ε.


Η απόκτηση παιδιού από τα νέα ζευγάρια δεν είναι δυνατόν να γίνεται αντικείμενο παροχολογίας και υποσχέσεων.


Η μητρότητα και τα 2.000 ευρώ 

Αυτό που θα πρέπει να διεκδικήσουν τα νέα ζευγάρια είναι από την ώρα της σύλληψης και μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού τους να υπάρχει ουσιαστική κρατική αρωγή και όχι να καταργούνται και οι λίγες παροχές που προβλέπονταν.




1 σχόλιο:

  1. .... Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΝΑΙ Ο ... ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ!!!

    Πήγε στον Kyriakoulis και του είπε: ΓΜΣΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ ΤΖΑΜΠΑ κοίταξε εάν ΓΜΣΩ την άλλη ΜΙΣΗ και πάρω 2000 Ευραιωπουλάκια για κάθε "Μίξα" τα κάνουνε φίφτι-φίφτι!!!

    Και ο Kyriakoulis... τσίμπησε και το έβαλε στην ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ!!!

    Μαθαίνουμε από καλές πληροφορημένες πηγές ότι ο Αδωνις και ο ... Μπορίδης θα κάνουν ... Μπανιστήρι όταν ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ θα βγάζει τα 2000 Ευραιωπουλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή