Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Διαστρέβλωση...


Αξιοπρόσεκτη είναι πράγματι η ταχύτητα με την οποία ορισμένα διαδικτυακά Μέσα προσπάθησαν το βράδυ της Τετάρτης να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το «παρών» στην τροπολογία για τα αυθαίρετα και τις αποζημιώσεις των πληγέντων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. «Το ΚΚΕ γυρνάει την πλάτη στους πυρόπληκτους» γράφτηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ σε άλλες αφήνονταν υπονοούμενα για τη στάση του ΚΚΕ στην ψήφιση των δυο τροπολογιών. Βέβαια, όσο κι αν έψαχνε κανείς σε αυτές τις δημοσιεύσεις, δεν θα έβρισκε πουθενά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, όπου έβαλε ολοκληρωμένα τη θέση του Κόμματος, λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις αποτελούν «στάχτη στα μάτια» του λαού, επειδή είναι ανεπαρκέστατες για να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες των πυρόπληκτων, ενώ και η πολυσυζητημένη τροπολογία για τα αυθαίρετα αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός», αφού αναπαράγει παλιότερες διατάξεις και αφήνει στο απυρόβλητο την εμπορευματοποίηση της γης, ενώ αξιοποιείται προπαγανδιστικά από την κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

... και αποσιώπηση
 
Και δεν είναι μόνο αυτά. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε ξανά στη Βουλή το σύνολο των προτάσεων που κατέθεσε το Κόμμα με Ερώτηση προς την κυβέρνηση για την πλήρη αποκατάσταση και αποζημίωση των καταστροφών από την πυρκαγιά, την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων και την προστασία από νέες καταστροφές. Πρόκειται για αιτήματα που προβάλλουν τα συνδικάτα, οι Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και φορείς της περιοχής. Ολα αυτά «αγνοήθηκαν» από τα «τρολς» του διαδικτύου, αλλά και από χτεσινές αστικές εφημερίδες, που καταγράφουν το «παρών» του ΚΚΕ στην ψήφιση των δυο τροπολογιών, χωρίς να αναφέρουν λέξη από την ανακοίνωση του Κόμματος για τα αυθαίρετα και την τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου στη Βουλή. Αν νομίζουν ότι με τέτοια κόλπα και ψευτιές θα θολώσουν τις κρυστάλλινες θέσεις και θα συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, είναι βαθιά γελασμένοι. Αλλά, μιας και το φερε η κουβέντα, ας μας πουν όλοι αυτοί, πώς τοποθετούνται απέναντι στα αιτήματα που προβάλλει το ΚΚΕ; Γιατί από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της δεν έχουμε ακούσει ακόμα κουβέντα, παρά τη δημοσιοποίηση της Ερώτησης του Κόμματος εδώ και τρεις μέρες.

Μπουλντόζες
 
Εικόνες γνώριμες από παλιά επέστρεψαν χτες στις οθόνες της τηλεόρασης, με τις μπουλντόζες να γκρεμίζουν έναν αυθαίρετο μαντρότοιχο στη Χαλκιδική, που εμπόδιζε την πρόσβαση στη θάλασσα, ως δείγμα της «αποφασιστικότητας» της κυβέρνησης «να κάνει όσα δεν έκαναν οι άλλοι επί 40 χρόνια», όπως έλεγε τις προάλλες στη Βουλή ο Π. Σκουρλέτης. Για την ιστορία, πάντως, να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει υπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης που να μην έχει στη συλλογή του μια φωτογραφία με τον ίδιο να ποζάρει δίπλα σε κάποια μπουλντόζα που γκρεμίζει αυθαίρετα, έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, ή επειδή δημιουργήθηκε κάποιος ντόρος γύρω από την αυθαίρετη δόμηση. Το ίδιο σόου επαναλαμβάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μιας και η τροπολογία που ψήφισε προχτές ενσωματώνει προηγούμενες ρυθμίσεις και σε καμιά περίπτωση δεν χτυπάει στην καρδιά του το πρόβλημα, που κατά βάση εδράζεται στην εμπορευματοποίηση της γης. Να θυμίσουμε επίσης ότι κυβέρνηση και ΝΔ έχουν ψηφίσει μαζί το νόμο του 2017, έναν από τους πολλούς που νομιμοποιούν την αυθαίρετη δόμηση, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν παλιότερες δηλώσεις του νυν υπουργού Χρ. Σπίρτζη, που ως τότε πρόεδρος του ΤΕΕ έδινε «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, και μάλιστα στο Μάτι! Καταλαβαίνει κανείς, επομένως, ότι εκτός από τις μπουλντόζες, πήραν μπροστά και οι μηχανές της εξαπάτησης από την πλευρά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα.

Δεν σώζει
 
Για να υπάρχει μια πιο ακριβής εικόνα των κονδυλίων που αποδεσμεύει η κυβέρνηση για τα διάφορα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Ανατ. Αττικής, θυμίζουμε ότι αυτά ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ. Το ...μέγεθος αυτής της βοήθειας γίνεται καλύτερα αντιληπτό αν, για παράδειγμα, συγκριθεί με τα κονδύλια που η κυβέρνηση κατευθύνει ετησίως προς τους εφοπλιστές ως επιδότηση για τις λεγόμενες «άγονες» γραμμές και τα οποία ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ. 'Η αν συγκριθεί με τα κονδύλια που προβλέπει ο «αναπτυξιακός» νόμος του 2016 ως επιδοτήσεις, ενισχύσεις και διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα οποία σε πρώτη φάση ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Ενα πράγμα είναι καθαρό: Η ίδια ταξική πολιτική που καίει και πνίγει το λαό, δεν μπορεί να είναι αυτή που θα τον ανακουφίσει και θα τον σώσει μετά την καταστροφή. Γι' αυτό οι αποζημιώσεις είναι για μια ακόμα φορά ανεπαρκέστατες, τα μέτρα στήριξης ελλιπέστατα και ο νόμος για τα αυθαίρετα «μια από τα ίδια»...




Ριζοσπάστης    Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου