Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κα Κατσίμη της ΕΡΤ, αιδώς! Περισσότερη τσίπα και λιγότερο… Τσίπρα – Του Στέλιου Κανάκη






Από herko στο Οκτ 15, 2018 Απόψεις
 

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //


Η κα Κατσίμη, μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν γνώριζε πότε απελευθερώθηκε η Αθήνα. Έτσι, τουλάχιστον, δήλωσε η ίδια στην εκπομπή της. Πιθανόν να αγνοούσε ακόμη, από ποιους απελευθερώθηκε, ότι πριν είχε σκλαβωθεί και το τι έγινε ενδιάμεσα.


Όλα αυτά, φαίνεται, τα έμαθε βιαστικά και κάπως αρπακολλατζίδικα η κα Κατσίμη, ένεκα της πρόσληψής της στην ΕΡΤ. Κι είπε, ως νεοφώτιστη, να τα μεταδώσει και σ’ εμάς. Σ’ εμάς, που πληρώνουμε την κα Κατσίμη μέσω της υποχρεωτικής εισφοράς στο συριζαίικο παραμάγαζο, στο οποίο επαξίως προσφέρει τις υπηρεσίες της.



Συνεπικουρούμενη, λοιπόν, από αναλόγων προσόντων και γνώσεων συνάδελφό της, βάλθηκε να ανασκολοπίσει την ιστορία.


Στη βιασύνη της να ιστορικοποιηθεί η ανιστόρητη, μέχρι πρότινος, κα Κατσίμη, διέλαθε της προσοχής της, ως λεπτομέρεια, το γεγονός ότι την Αθήνα την απελευθέρωσαν οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Οπότε, μη έχοντας λόγους, δεν κάλεσε εκπρόσωπο των κομμουνιστών. Απεναντίας, πρόσφερε θέση σε εκπρόσωπο της πλευράς απ’ όπου ξεφύτρωσαν οι χίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι προδότες συνεργάτες των Γερμανών και τα μετέπειτα δουλικά των αγγλοαμερικάνων. Καθώς και έτερο ιστορικό συναγελαζόμενο σε συριζαίικα μποστάνια.


Άπλωσαν ομοθυμαδόν και ως μπαγιάτικο τραχανά τις γνώσεις τους, το επαγγελματικό και επιστημονικό ήθος (όσο τέλος πάντων διαθέτουν) και προ πάντων, την εγνωσμένη διάθεσή τους για… αντικειμενική ενημέρωση κι έκαναν σμπαράλια κάθε έννοια ιστορίας και αξιοπρέπειας.


Ακούστηκαν τα πάντα. Από τις πολλές οργανώσεις που αντιστάθηκαν απέναντι στους Γερμανούς, ότι οι Άγγλοι έφεραν το Νίκο Ζαχαριάδη και πολλά άλλα. Α, κα Κατσίμη, οι σημαίες που αναφέρατε ως ρώσικες – οι κόκκινες με το σφυροδρέπανο και το αστέρι, ήταν σοβιετικές. Νομίζω πως κάτι τέτοια τα μαθαίνουμε στο δημοτικό.


Κι όταν, στην εκπομπή, παρενέβη ο Μάκης Μαΐλης επισημαίνοντας το αυτονόητο, πως εκπομπή για το ΚΚΕ χωρίς το ΚΚΕ δεν γίνεται, η κα Κατσίμη με ύφος πολυκαιρισμένης γκαζόζας, βγήκε απ’ τα ρούχα της, γιατί η εκπομπή είναι… ιστορική και όχι πολιτική (η κα Κατσίμη πάει για… πούλιτζερ) – όχι κομματική ψιθύρισε ο παρακείμενος ελάχιστος, και ότι πέρυσι σε αντίστοιχη εκπομπή είχαν ιστορικό του ΚΚΕ και πολύ του έπεφτε του ΚΚΕ να θέλει να έχει κάθε χρόνο εκπρόσωπο (αυτό δεν το είπε, αλλά το υπονόησε σαφέστατα).


Άξιος ο μισθός σας, κα Κατσίμη. Αλλά ποιος και πόσος μισθός αξίζει αυτή την έκπτωση, το διασυρμό και τον εξευτελισμό του υποτιθέμενου λειτουργήματός σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου