Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΚΚΕ για Μουτζούρη: «Επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών»



“Άλλα λέει δημόσια, άλλα στις συσκέψεις με τους φορείς των νησιών και όλα δείχνουν ότι άλλα συνεννοείται, πίσω από τις κλειστές πόρτες, στις συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του απεγκλωβισμού και το κλείσιμο όλων των hot spots.” – Ανακοίνωση για τη στάση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για το Προσφυγικό και τις κινητοποιήσεις στις 22 Γενάρη

Σε ανακοίνωση της, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ, για τη στάση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για το Προσφυγικό και τις κινητοποιήσεις στις 22 Γενάρη, σημειώνει:

«Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, με τις θέσεις που εκφράζει για το Προσφυγικό και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ, καθώς και με τη στάση που κρατά για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών, που καταδικάζουν τα νησιά να έχουν μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.


Άλλα λέει δημόσια, άλλα στις συσκέψεις με τους φορείς των νησιών και όλα δείχνουν ότι άλλα συνεννοείται, πίσω από τις κλειστές πόρτες, στις συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του απεγκλωβισμού και το κλείσιμο όλων των hot spots.

Η αφίσα, που με ευθύνη του κυκλοφόρησε, για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, είναι απαράδεκτη και αντιδραστική. Αντί να έχει αιτήματα και διεκδικήσεις κατά του εγκλωβισμού και των hot spots, αθωώνει τους ενόχους και εμφανίζει τα θύματα, τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ως εισβολείς!

Ακόμα, ενδεικτικό των προθέσεών του είναι ότι αρνήθηκε στους φορείς της Λέσβου να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν τις θέσεις τους στη συγκέντρωση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να απορρίψει τους εκβιασμούς της κυβέρνησης προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι επικίνδυνες επιλογές της. Να καταδικάσει όσους υπηρετούν αυτούς τους σχεδιασμούς. Να σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε κάθε αντιδραστική – ρατσιστική φωνή.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς των νησιών να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της κινητοποίησης και της διεκδίκησης λύσεων που να είναι προς όφελος των κατοίκων και των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά:

Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών.

Όχι στην επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που τη στηρίζουν.

Κανένα hot spot, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στα νησιά, ούτε κλειστό, ούτε ανοικτό».

Δείτε ακόμα:

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου