Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Απόλυση με τη … συνδρομή της αστυνομίας


Tetra Ασύρματος Αστυνομίας
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Εργαζόμενη σε κατάστημα τουριστικών ειδών στην περιοχή Κιόνι της Ιθάκης, ζήτησε από τον εργοδότη της τα δεδουλευμένα και τα ένσημα, καθώς την ασφάλιζε ως τετράωρη και η εργαζόμενη δούλευε μέχρι και 12 ώρες στο κατάστημα.

Ο εργοδότης όχι μόνο απόλυσε την εργαζόμενη, αλλά αξίωσε από την εργαζόμενη να υπογράψει ένα κατάπτυστο κείμενο, στο οποίο αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι φταίει η ίδια για την πτώση του τζίρου του καταστήματος και την απόλυσή της, επειδή έδειχνε «ανυπακοή στις εντολές» της εργοδοσίας και «δεν εξυπηρετούσε με χαμόγελο».


Την τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης έχει καταγγείλει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στην ανακοίωσή του αναφέρει ότι, όταν οι πιέσεις δεν έπιασαν τόπο, «τη δουλειά ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης»! Όπως εξηγεί το Εργατικό Κέντρο, «αξιωματικός του, τηλεφώνησε στην συναδέλφισσα για να τη νουθετήσει, λέγοντας ότι, “μετά από τα παράπονα της εργοδότριας, πρέπει να περάσει από το Αστυνομικό Τμήμα να υπογράψει την απόλυσή της”». Ούτε η παρέμβαση από την Επιθεώρηση Εργασίας για την απαράδεκτη ενέργεια πτόησε τους πρωταγωνιστές του περιστατικού, που απάντησαν στην επιθεωρήτρια ότι «όλα έγιναν όπως έπρεπε».

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η κατασταλτική δράση της αστυνομίας εκδηλώνεται όχι μόνο στο χτύπημα των εργαζόμενων που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους, αλλά και σε κάθε εργατική διεκδίκηση, αφού η αστυνομία στέκεται στο πλευρό της εργοδοσίας, ασκώντας πιέσεις και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους.

Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά να εμπλέκεται σε διαφορές μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Πηγή: alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου