Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

 

Ένας χρόνος πανδημίας

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η διοίκηση του σωματείου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη έναρξη της πανδημίας, στην προχτεσινή, δια περιφοράς συνεδρίασή της, εκτίμησε ότι:

·        Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των δώδεκα μηνών, έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η ζωή των συνταξιούχων, των εργαζομένων και γενικότερα των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

·        Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία με κύριο κριτήριο τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων και των κάθε είδους «επενδυτών»,. Ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός το περσινό καλοκαίρι, η είσοδος τουριστών στη χώρα με δειγματοληπτικά ή καθόλου τεστ, η πληρότητα 100% στα αεροπλάνα και 65% έως 80% στα πλοία, η μέθοδος του «ακορντεόν» στην εστίαση, το εμπόριο και τα σχολεία, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.  

·        Με βάση αυτό της το κριτήριο, τα συνεχή περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν, παρά την εφαρμογή τους από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της υγείας του λαού,  με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα την σφοδρότητα του τρίτου κύματος, με πάνω από 3.000 κρούσματα καθημερινά, με περισσότερους από 7.500 μέχρι τώρα νεκρούς και 700 περίπου διασωληνωμένους.

·        Δεν έλαβε υπόψη τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και των εργατικών σωματείων για την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες ΜΕΘ, με άμεσες μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα προστασίας.

·        Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της υγείας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, που, κατά κοινή πλέον ομολογία, αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

·        Σαν να μην έφταναν οι μέχρι τώρα συνέπειες της πανδημίας, που οδήγησαν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, δεκάδες χιλιάδες άλλους σε αναστολή εργασίας, πλήθος αυτοαπασχολούμενους μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την πανδημία σαν «ευκαιρία», εξακολουθεί να επιτίθεται με νέα νομοθετήματα που έχει στα σκαργιά, για να ικανοποιήσει στο 100% τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών, για κατάργηση του 8ωρού, μείωση των συντάξεων και των μισθών (βλέπε σχέδιο Πισσαρίδη), έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων και απαγόρευση κάθε φωνής και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ενάντια στην λεηλασία της ζωής μας.

Συνάδελφοι.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις η διοίκηση θεωρεί υποχρέωσή της να καλέσει του συνταξιούχους να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσαν τα εργατικά σωματεία, το Σάββατο 27 Μάρτη στις 17:00 στην πλατεία Εύοσμου και την Κυριακή 28 Μάρτη στις  11:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στο χώρο του Δημαρχείου Καλαμαριάς.    

Διεκδικούμε:

Ø Να ενισχυθεί άμεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  τα κέντρα υγείας, τα Νοσοκομεία, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ø Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Ø Να επιταχθεί ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση, ο ιδιωτικός τομέας υγείας, για να σωθούν ζωές.

Ø Να παρθούν μέτρα προστασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέτρα προστασίας των ανέργων.

Ø Καμία σκέψη για κεφαλαιοποίηση-κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Ø Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, με πρόσχημα την πανδημία.

 

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

 

Σημείωση: Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή μας, 

   η  αυστηρή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου