Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Μετά την πυρκαγιά το «όλα έτοιμα» γίνεται «νέα επιχειρησιακά σχέδια»

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 
Χωρίς ντροπή ο πρωθυπουργός είπε ότι μήνες μετά την «Μήδεια» δεν απομακρύνθηκαν τα κομμένα δέντρα

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά και για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές», τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου ​της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής:

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν μία τραγική, επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα: Αρχικά, οι κυβερνήσεις εξαγγέλλουν ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, ύστερα καίγονται χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες, όπως στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική και μετά την καταστροφή καταστρώνουν νέα, ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, σε επικοινωνιακού χαρακτήρα συσκέψεις. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έσπευσε να ενημερώσει χωρίς ντροπή ότι τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία "Μήδεια" δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη κομμένα δέντρα και εύφλεκτα υλικά σε δασικές εκτάσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής! Δεν δεσμεύτηκε καν ότι θα καθαριστούν όλες οι δασικές εκτάσεις, παρά μόνο "στο μέτρο του εφικτού"!

Οι τραγικές ελλείψεις σε μέσα, υποδομές και προσωπικό, στους τομείς της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας, η διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και των δασικών εκτάσεων, η ανυπαρξία πρόληψης αποτελούν τα βασικά συστατικά της εμπρηστικής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά και για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου