Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καπηλεύεται τις ιδέες και τη δουλειά των φοιτητών!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο της Κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) παρουσίασε ως δικό της η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, προκαλώντας την αγανάκτηση φοιτητών του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, τη Πέμπτη 17 Νοέμβρη, η Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού του ΠΑΜΑΚ ανακοίνωσε την κυκλοφορία της εφαρμογής myUoM, η οποία αποτελεί Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Μάλιστα, η Κοινότητα, ενημερώνει πως πρόκειται για μια εφαρμογή με άδεια χρήσης MIT, και καλεί οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται να υιοθετήσει την εφαρμογή να έρθει σε επαφή με την ίδια.

Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί από την Ομάδα Ανοικτού Λογισμικού του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία απαρτίζεται από φοιτητές και φοιτήτριες, με σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιδρύματος στην καθημερινή αλληλεπίδρασή τους με το Πανεπιστήμιο.

Την ίδια ημέρα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, μέσω της ιστοσελίδας της υποστήριξε πως «Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υιοθετεί την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δημιουργεί την εφαρμογή "myUoM", όπου όλοι οι φοιτητές, θα μπορούν να ενημερώνονται για την Σχολή τους και να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθημερινή τους παρουσία στο ίδρυμα. Πρόγραμμα μαθημάτων, δηλώσεις και αιτήσεις σε ένα app.

Προχωρήσαμε τις προηγούμενες ημέρες στην κατάθεση προτάσεων για την Gen Z. Σήμερα γίνονται πράξη. Αποδεικνύεται λοιπόν, για άλλη μία φορά, πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα από υλοποιήσιμες προτάσεις και οδηγό τις ανάγκες των φοιτητών, βρίσκεται “εδώ για κάθε φοιτητή”».

Την εφαρμογή ως «πρόταση της ΔΑΠ» διαφήμισαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, όπως και ο Διευθυντής ΟΝΝΕΔ της  Θεσσαλονίκης, Αλ. Μόσχος.

Αρκετοί ήταν οι φοιτητές του Ιδρύματος που έσπευσαν να καταγγείλουν την προσπάθεια καπήλευσης της κυβερνητικής παράταξης, με σχόλια όπως «εδώ για όλους τους φοιτητές, εκτός από αυτούς που έφτιαξαν την εφαρμογή που πλασάρετε σαν δικιά σας. Αίσχος», «Δεν είναι πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι δουλειά και πρόταση άλλων φοιτητών που δεν έχουν καμιά σχέση με την παράταξη της ΔΑΠ» και «ντροπή σας που παίρνετε ιδέες και δουλειά άλλων, φοιτητών που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τη παράταξή σας και τις παρουσιάζετε σαν δικές σας».

Κάπως έτσι θεωρεί η κυβερνητική παράταξη πως βρίσκεται "δίπλα στο φοιτητή", την ίδια ώρα που τα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα στενάζουν από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαρκής υποχρηματοδότηση, με ενδειτικό αποτέλεσμα το γεγονός ότι ορισμένα μαθήματα ου Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, από το οποίο προέρχονται και αρκετά μέλη της Ομάδας που ανέπτυξε την εφαρμογή, γίνονται στο γήπεδο μπάσκετ του Πανεπιστημίου, λόγω έλλειψης αιθουσών!

 



902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου