Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Άρχισαν τα προεκλογικά ανέκδοτα - πρόκληση στον λαό

 

 

Δίνουν και παίρνουν τα «προεκλογικά ανέκδοτα» από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να στηρίξουν τα εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα εν όψει των εκλογών.

Έτσι σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, προκαλώντας τα εκατομμύρια εργαζόμενους, ισχυρίζεται πως η μόνη προεκλογική δέσμευση που δεν τήρησε την προηγούμενη τετραετία είναι τάχα ο διπλασιασμός του κατώτατου μισθού που δήθεν τον τριπλασίασε, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει και για… ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας.

Τέτοιο θράσος, την ώρα που η ακρίβεια καταπίνει πάνω από δύο μισθούς τον χρόνο, το 80% του εισοδήματος φεύγει σε διατροφή και ενοίκιο, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σπάνε κόκαλα, ο μέσος μισθός είναι στα 800 ευρώ, λιγότερο απ’ ό,τι πριν μια δεκαετία, οι «τρεις αυξήσεις» του κατώτερου μισθού τον έφεραν… 29 ολόκληρα ευρώ πάνω από το 2011, ενώ γίνονται με βάση τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, δηλαδή με υπουργική απόφαση και με βάση την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και με «παγωμένες» τις τριετίες και τους εργαζόμενους να χάνουν συνεχώς. Όσο για τους… ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας, απ’ αυτή με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν έχει απομείνει ούτε το φύλλο συκής, ενώ για να ελεγχθούν οι χώροι δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα, με έναν εργαζόμενο να σκοτώνεται κάθε τρεις μέρες, δεν θα αρκούσαν χρόνια. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός διαφήμισε τα μέτρα που θα ελέγχουν την… εφαρμογή της παραπέρα ευελιξίας και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με βάση τον άθλιο νόμο Χατζηδάκη.

Την ίδια ώρα διαφήμιζε και προγράμματα όπως αυτά για ελάχιστες επιδοτήσεις σε ελάχιστους νέους για χαμηλά επιτόκια για την αγορά σπιτιού, με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα φουρνιά δανειοληπτών για τις τράπεζες και να στηρίξει τα κέρδη τους, κι ενώ μόλις προχτές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έλεγε πως οι τιμές των σπιτιών… είναι ακόμα χαμηλές, καλώντας τους «επενδυτές» να ορμήξουν.

Ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, από την Ελευσίνα όπου και περιόδευσε, ανέσυρε από τη ναφθαλίνη ό,τι βρήκε: από το ΠΑΣΟΚικό σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ως τα περί «κυβέρνησης συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων» που κατά τον ίδιο μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα, με τους «προοδευτικούς» του κεφαλαίου και του ΝΑΤΟ να βουλιάζουν σταθερά τον λαό, αλλάζοντας «βάρδια» με τους υπόλοιπους «μηχανοδηγούς» στις ράγες του κέρδους.

Κι επειδή οι ράγες είναι «καρφωμένες» και ο λαός το έχει τούμπανο πως το πρόγραμμα της όποιας επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης είναι γνωστό και όλοι τους συνένοχοι, δεν παρέλειψε να επιστρατεύσει τα κάλπικα διλήμματα όπως το αν η επόμενη κυβέρνηση θα τσακίζει τον λαό με «αλαζονεία ή ευθύνη», με «εντιμότητα ή διαφθορά», αλλά και να πιάσει την πάσα της σκανδαλολογίας που του πετάει η ΝΔ αυτές τις μέρες για να ισχυριστεί πως «δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς έχουμε καθαρό μέτωπο και καθαρά χέρια».

Ενώ συνεχίζοντας το ψέμα με ουρά είπε ότι «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο, ασφαλές, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη», όπως και ότι «θα έρθουμε όχι για να αυξήσουμε φόρους, αλλά να αποκαταστήσουμε αδικίες, να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να στηρίξουμε και να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη». Αυτά, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κοινό τους πρόγραμμα που περιλαμβάνει νόμους για την καθήλωση των μισθών, την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» και της «απελευθέρωσης» που εκτοξεύει τις τιμές, τις «αλλαγές» για ένα ακόμα πιο σκληρό σε βάρος του λαού ταξικό κράτος. Κι όσο για τους φόρους την ίδια ώρα σε συνέντευξη του ο Γ. Δραγασάκης έλεγε πως «Από τη χρεοκοπία του 1893 μέχρι σήμερα, υπάρχουν ιστορικά δύο μεγάλες παρατάξεις. Εκείνη που προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα στον τόπο και εκείνη που δημαγωγεί με (αντι)φορολογικό λαϊκισμό», χρεώνοντας το δεύτερο στη ΝΔ.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου