Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΣΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΠΟΡΟΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ; ΚΝΕ: Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας - Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (spot)

 


 
 

Με ένα απόσπασμα από τη σειρά του Netflix "The Brothers Sun", η ΚΝΕ επιδιώκει να αναδείξει με καυστικό τρόπο τις τραγικές συνέπειες της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα, νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

- Πρακτικά το νομοσχέδιο αυτό υπηρετώντας την πολιτική της ΕΕ, που στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις:

- Κάνει την αδικία νόμο, αφού καταργεί τον ενιαίο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια… Έτσι, για τους πολλούς θα υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής και εθνικό απολυτήριο, δηλαδή πανελλαδικές εξετάσεις και στις 3 τάξεις του Λυκείου, ενώ για κάποιους ελάχιστη βάση... πληρωμής και "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"!

- Διαλύει την αξία των πτυχίων ΑΕΙ, μετατρέποντάς τα σε "ακόμα ένα χαρτί" στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το νομοσχέδιο είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την Παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα. Για να εξυπηρετήσει τα σχέδια κερδοφορίας τους, η κυβέρνηση παραβιάζει ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος πατώντας στη διαχρονική του υπονόμευση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έβαλαν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, αναγνώρισαν τα ιδιωτικά κολέγια κ.ά.

- Ήδη εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι, δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών, σύλλογοι εργαζομένων στα ΑΕΙ, εκπαιδευτικά σωματεία, μαζικοί φορείς κ.ά. σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις τους, την οργανωμένη δράση τους και κινητοποιήσεις απορρίπτουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης και καλούν αύριο, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στις 12:00 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12:00 στην Καμαρά.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου