Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο σκοταδισμός του Τρελαντώνη



Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς 
ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά Σου· ...
 
Κάθε φορά που βλέπω έναν πολιτικό να καταφεύγει στη θρησκεία, φοβάμαι. Φοβάμαι διότι η ιστορία έχει αποδείξει άπειρες φορές πως οι μεγαλύτεροι απατεώνες του κάθε τόπου τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τα ράσα των παπάδων όπως τρέχουν οι μπούληδες να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια των μανάδων τους. Έτσι και ο πρωθυπουργός μας έκανε ένα θρησκευτικό ταξίδι στο Άγιο Όρος για να δείξει στους υπόλοιπους Νεοέλληνες πως είναι πιστός χριστιανός και πως μόνο αυτός και με τη βοήθεια του θεού θα καταφέρει να μας σώσει από τα δεινά που περνάμε όλα αυτά τα χρόνια. Με λίγα λόγια προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από το παπαδαριό και τους σκοταδιστές πιστούς που θα προτιμήσουν να ρίξουν τη ψήφο τους στον ακροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παρά στο κόμμα ενός άθεου. Εξάλλου τα ακροδεξιά καθεστώτα πάντα συντηρούνταν από σκοταδιστές και παπάδες. Ακόμα και οι ταγματασφαλίτες (η μεγαλύτερη ντροπή της Ελλάδος) είχαν για σήμα τους τον σταυρό. 
 
...ἐλθέτω ἡ Βασιλεία Σου· 
γενηθήτω τὸ θέλημά Σου,... 
 
Η εικόνα του πρωθυπουργού που προσπαθεί να ψάλει το "Πάτερ Ημών" και το "Πιστεύω", αποδεικνύει την επιστροφή της χώρας μας σε πολλές δεκαετίες πίσω. Η Ελλάδα όλο και περισσότερο απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό ύφος που είχε υιοθετήσει από τους εταίρους. Η εικόνα του Σαμαρά να λέει πως επικοινωνεί με τον θεό και την Παναγιά για να βρει λύσεις ακούγεται με σοβαρότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που μία αντίστοιχη δήλωσή του σε κανάλι ή δημοσιογράφο του εξωτερικού θα σήμαινε και την απόλυτη ξεφτίλα της εικόνα του στους υπολοίπους Ευρωπαίους. Όμως δεν φοβάμαι μόνο αυτό. 
 
...ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς· 
τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον...
 
Η εικόνα του πρωθυπουργού που προσεύχεται τη στιγμή που ένα σωρό άσχημα συμβαίνουν στη χώρα μου, μου θύμισε τη θρυλική σκηνή από τον Νονό, όπου ο Αλ Πατσίνο (στον καλύτερό του ρόλο) διαβάζει το ευαγγέλιο (;) σε μία καθολική εκκλησία την ώρα που έχει βάλει ένα σωρό μαφιόζους να σκοτώσουν όλους τους αντιπάλους του. Κι ενώ έχει επίγνωση του θανάτου που σπέρνει γύρω του, εκείνος στέκεται εκεί ήρεμος και διαβάζει, δείχνοντας έτσι την "αγνή" κι "αθώα" ψυχή που κρύβει μέσα από το κουστούμι του. 
 
...δὸς ἡμῖν σήμερον· 
καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφελήματα ἡμῶν,...

 
Ποιοι είναι όμως οι μαφιόζοι της συγκεκριμένης κατάστασης που ζούμε. Πρώτος απ' όλους είναι ο ξεφτιλισμένος υπουργούς υγείας, ο οποίος κλείνει με φασιστικό τρόπο όλα τα κέντρα υγείας υποσχόμενος πως θα ανοίξει νέες μοντέρνες εγκαταστάσεις φροντίδας. Ως τότε αρκετοί πολίτες μου θα χουν αποβιώσει κι άλλοι τόσοι θα πεθαίνουν στο άμεσο μέλλον διότι δε θα χουν τα λεφτά για να αναζητήσουν τη φροντίδα από τα ιδιωτικά κέντρα υγείας που προωθεί η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μαφιόζοι είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή να απειλεί η αστυνομία δασκάλους και μαθητές για τις καταλήψεις που έχουν λάβει χώρα σε ορισμένα σχολεία, απειλώντας τους πρώτους με απολύσεις και τους δεύτερους με απαγόρευση κατάθεσης μηχανογραφικού. Μεγάλη αλητεία και ντροπή!
 
...ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· 
καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν,...
 
Μαφιόζος είναι ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας που ζητάει από τους υφισταμένους του να κάνουν το βίο αβίωτο στους μετανάστες. Τους περισσότερους τους πνίγουν στο Αιγαίο και τους υπόλοιπους τους προσφέρουν στους νεοναζί για να ξεσπάσουν πάνω τους όλο το κόμπλεξ που κουβαλούν. Μαφιόζοι είναι όλοι οι επιχειρηματίες που εκμεταλλευόμενοι την κρίση μειώνουν μισθούς κι ένσημα από ανθρώπους που τους έχει γονατίσει η εργασιακή ανασφάλεια. Μαφιόζος είναι ο Κεδίκογλου που έκλεισε μέσα σε μία νύχτα την ΕΡΤ και άνοιξε παράνομα ένα νέο προπαγανδιστικό κανάλι. 
Μαφιόζοι είναι όλοι οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι τους που ασκούν με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο της προπαγάνδας, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια με σκηνοθετημένες συζητήσεις κι αποβλακώνοντας τους τηλεθεατές με τηλεσκουπίδια. Όλοι αυτοί κι άλλοι τόσοι συνεχίζουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες με την επίγνωση του Σαμαρά που προσεύχεται μπροστά σε κάμερες για να μαζέψει λίγους ακόμα ψήφους. Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο.
 
...ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ...
Ευελπιστώ πως η εικόνα του πρωθυπουργού μας να ψέλνει μπροστά στις κάμερες να είναι το τέλος ενός καθεστώτος που μας κορόιδεψε, μας έκλεψε, μας πήρε τα όνειρα, μας ακύρωσε τα σχέδια που είχαμε κάνει και μας εξαθλίωσε. 
...Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου