Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ο Ερντογάν «καθαρίζει» τα Πανεπιστήμια από «κομμουνιστές τρομοκράτες»




Ο Ερντογάν «καθαρίζει» τα Πανεπιστήμια από «κομμουνιστές τρομοκράτες»

 

 

Κάθε Τούρκος πολίτης που σκέπτεται και έχει γνώμη και άποψη λίγο διαφορετική από τον Ερντογάν, συλλαμβάνεται. Μετά τους βουλευτές, δήμαρχους, δημοτικούς συμβούλους, γιατρούς και δημοσιογράφους σειρά έχουν οι φοιτητές.

Όπως δημοσίευσε η Χουριέτ στις 24 και 26 Μάρτη (ηλεκτρονικές εκδόσεις) και μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 19 Μάρτη, στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Boğaziçi University), μια ομάδα Τούρκοι εθνικιστές φοιτητές, έστησαν ένα περίπτερο και άρχισαν να μοιράζουν λουκούμια που τα  ονόμασαν «Afrin delight», για να τιμήσουν τους στρατιώτες που έπεσαν στην Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν. Αμέσως μια άλλη ομάδα αριστερών φοιτητών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία κρατώντας αντιπολεμικό πανό που έγραφε «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται». Οι φοιτητές δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Συνέδριο του ΑΚΡ, εξαγγέλλει την εκκαθάριση των Πανεπιστημίων από τους «κομμουνιστές τρομοκράτες» φοιτητές

Το Σάββατο, 24 Μάρτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σαμψούντα , αποκάλεσε τους αντιπολεμικούς φοιτητές «τρομοκράτες», Δήλωσε ότι «η κομμουνιστική, προδοτική νεολαία προσπάθησε να χαλάσει το φοιτητικό σταντ που έστησε η πιστή, εθνική τοπική νεολαία στο  δημόσιο πανεπιστήμιο Boğaziçi» και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα και δήλωσε με έμφαση: «Δεν θα δώσουμε σε αυτούς τους τρομοκράτες το δικαίωμα να σπουδάσουν σε αυτά τα πανεπιστήμια», και εξήγγειλε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι φοιτητές που διαφωνούν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Είναι νεαροί τρομοκράτες. Θα κάνουμε έρευνα εναντίον τους. Αφού τους ταυτοποιήσουμε, δε θα τους αφήσουμε να λάβουν εκπαίδευση στα πανεπιστήμια γιατί το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος εκπαίδευσης νέων τρομοκρατών. Το πανεπιστήμιο εκπαιδεύει τη γενιά που θα υπηρετήσει τη χώρα και το έθνος». Δεν παρέλειψε να απειλήσει και τους καθηγητές των Πανεπιστημίων ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους τρομοκράτες φοιτητές αν διαπιστωθεί έχουν σχέση μαζί τους.

Από τις 22 Μάρτη ξεκίνησαν συλλήψεις 4 φοιτητών με βάση τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Πανεπιστημίου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η αστυνομία έκανε έφοδο στους φοιτητικούς κοιτώνες και σε ένα σπίτι στη περιοχή και συνέλαβε άλλους τρεις φοιτητές (δυο άνδρες και μια γυναίκα), έτσι συνολικά οι φοιτητές που έχουν συλληφθεί και κρατούνται είναι, μέχρι στιγμής, επτά.

Σήμερα πάνω από 500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία, επειδή εξέφρασαν την αντίθεσή τους και επέκριναν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, ή συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου