Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Η σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο της Καισαριανής!

 
 
Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία, δίπλα στην ελληνική, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της.

Από σήμερα το πρωί, η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει δίπλα στην ελληνική, στο κτίριο του Δημαρχείου της Καισαριανής, μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής που θέλησε να δείξει με αυτόν το συμβολικό τρόπο τη δική της αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστίνιων, που δοκιμάζονται από την κατοχή και το συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.



Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή τονίζει μεταξύ άλλων.

«Με αφορμή την επέτειο της καταστροφής το 1948, της “Νάκμπα”, εκφράζουμε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί το δικό του ελεύθερο κράτος, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Ιδιαίτερα μετά από το νέο αποτρόπαιο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ με θύματα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό. Τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση, που από τη μια μεριά με περίσσεια υποκρισία εκφράζει τον “αποτροπιασμό” της και από την άλλη συνεργάζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με κοινές ασκήσεις, όλο και πιο στενά, με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ δεν σταματά στιγμή να αθωώνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον των λαών.

Αυτός που θα νικήσει είναι ο δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και όχι οι ιμπεριαλιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου