Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Φταίει η «κλιματική αλλαγή» για τους 84 νεκρούς, λέει η κυβέρνηση με θράσος χιλίων πιθήκων


  Πηγή: Eurokinissi

Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», τις «ριπές του ανέμου», το «θερμικό κύμα», μέχρι και την «κλιματική αλλαγή», υπέδειξε η κυβέρνηση ως αιτία των καταστροφικών πυρκαγιών, λες και δεν είχαμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα ζέστη και δυνατό αέρα. Δείχνοντας πως έχει χαθεί κάθε ίχνος τσίπας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιστράτευσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να δώσουν μία μαραθώνια έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να μας πουν ότι ο θάνατος τόσων ανθρώπων οφείλεται στην κακή τους μοίρα...

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, δήλωσε πως από τις φωτογραφίες των δορυφόρων «υπάρχουν ενδείξεις» πως η πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη οφείλεται σε εμπρησμό. Επίσης, υποστήριξε πως υπάρχει εύρημα πως η πυρκαγιά στην Πεντέλη «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».
  Ωστόσο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, επικαλούμενος το γεγονός ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη. 


Σύμφωνα με τον Ν. Τόσκα, σε επιχειρησιακό επίπεδο οι ενέργειες που έγιναν «ήταν οι ενδεδειγμένες» και «αποφεύχθησαν τα χειρότερα (!)». Θέλοντας να μας πείσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η πυροσβεστική έχει αφεθεί στο έλεος της υποχρηματοδότης, επικαλέστηκε τις «ακραίες κλιματολογικές συνθήκες» που επικρατούσαν στην περιοχή, «ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής». Αφού, με αυτό το επιχείρημα απέρριψε κάθε σκέψη περί ύπαρξης ευθυνών, «αποκάλυψε» ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά εκείνος δεν την έκανε δεκτή.

Στο ερώτημα γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ισχυρίστηκε πως «δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό» να γίνει η εκκένωση του οικισμού σε διάστημα μιάμισης ώρας. Μάλιστα, εκτίμησε ότι για να εκκενωθεί μια πόλη 20.000 κατοίκων «ίσως να χρειάζεται και μια ημέρα ολόκληρη».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σ. Τερζούδης, όταν ρωτήθηκε αν θα έκανε κάτι διαφορετικό, απάντησε πως «δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό». Προς επιβεβαίωση, επικαλέστηκε την καθαρά επιστημονική άποψη... πως όταν μιλάμε για φυσικές καταστροφές, «ενίοτε ξεπερνούν και τη δυνατότητα του μηχανισμού (!)». Στο ερώτημα εάν ζητήθηκε εκκένωση από την Πυροσβεστική πριν φτάσει η πυρκαγιά στους οικισμούς της Ραφήνας, απάντησε πως ο επικεφαλής στη συγκεκριμένη πυρκαγιά τον διαβεβαίωσε πως το ζήτησε, αλλά το πότε ακριβώς το ζήτησε «είναι αντικείμενο διερεύνησης».

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Για ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ "ΠΕΡΙ ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΑΓΥΡΤΙΑΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ! ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΘΑ ΝΑΙ ΕΞΟΧΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!

    ΣΑΜΩΣ ΕΣΥ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΕΙΚΕΣ;;; ΣΑΜΩΣ ΕΣΥ ΠΝΙΓΙΚΕΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή