Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο χρισμένος... ανάποδα, κι αυτοί εζήσανε καλά – Μείωση των φόρων... από μεγαλύτερη περικοπή κρατικών δαπανών – Τριφασικό Πινοτσέτ – (Υπο)κατώτατος... με τους κοινωνικούς εταίρους (της εργοδοσίας) − Ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους − ΚΚΕ: Διαφορές στην τσέπη αφαίμαξης



«Το πραγματικό θαύμα στη Χιλή ήταν πόσο καλά τα πήγε οικονομικά – το πραγματικό θαύμα στη Χιλή ήταν ότι μια στρατιωτική δικτατορία ήταν πρόθυμη να παραβεί τις αρχές της και να υποστηρίξει ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς σχεδιασμένο από πεπεισμένους υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς».
Ο Μίλτον Φρίντμαν για την τριφασική Χιλή του Πινοτσέτ

*

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πασχίζει να πάρει το χρίσμα από το κεφάλαιο
Σάββατο 15/09/2018 - 21:58 - Ενημέρωση: Σάββατο 15/09/2018 - 22:07
To δικό του «όραμα» για τη στήριξη του κεφαλαίου αντιπαρέβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, απέναντι στο αντιλαϊκό «μείγμα» που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.
Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, υποσχέθηκε πως θα μειώσει παντού φορολογία και εισφορές «για να στηριχθεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εταίρους και την αστική τάξη ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση», προσθέτοντας πως θα υπάρξει «νοικοκύρεμα δαπανών».

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Κυριακή 16/09/2018 - 09:04 - Ενημέρωση: Κυριακή 16/09/2018 - 09:55
Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να δώσει ακόμη μεγαλύτερα διαπιστευτήρια και εχέγγυα στο κεφάλαιο, για να ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα και να διεκδικήσει αυτός το χρίσμα του εκλεκτού.
Πίσω όμως από τους υψηλούς τόνους και τα κάλπικα διλήμματα, που έθεσε ο Μητσοτάκης, μετά τον Τσίπρα, προκύπτει σαφώς ότι τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θυμίζουν τη γνωστή σπαζοκεφαλιά "βρες τις διαφορές".
Και οι δυο είναι προσηλωμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο, στη συνέχιση των αναδιαρθρώσεων που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πάνω απ’ όλα στον ευρωΝΑΤΟικό "μονόδρομο". Και οι δυο υπόσχονται κάποια ψίχουλα από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που θα εξανεμιστούν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι διαφορές τους αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από το λαό, καθώς και την υπηρεσία που προσφέρει ο καθένας στο σύστημα. Η μεν ΝΔ προτάσσει την προσήλωσή της στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, ο δε ΣΥΡΙΖΑ την ικανότητά του στη χειραγώγηση του λαού.
Καμία εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αυτοί που μας έφεραν ως εδώ δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διαφορετικό. Η διαφορά μπορεί να γίνει με δυνατό ΚΚΕ, με τον αγώνα μας, για να βάλουμε μπροστά τη ζωή και τις ανάγκες μας».
902
Επί της ουσίας, η πρόταση της ΝΔ είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, αφού η μείωση των φόρων θα χρηματοδοτηθεί από την μεγαλύτερη περικοπή των κρατικών δαπανών.
Φόροι και ΕΝΦΙΑ στους Δήμους
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 9% από 22% που είναι σήμερα.
Στο κεφάλαιο υποσχέθηκε πως θα μειώσει τον εταιρικό φόρο και το φόρο στα μερίσματα, ώστε «ο πραγματικός φόρος να μειωθεί στο 24% από 40% που είναι σήμερα». Αντίστοιχα, ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί στο 13% από 24%.
Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, τα επόμενα δύο χρόνια θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
Παράλληλα, όμως προανήγγειλε τη μεταφορά της αρμοδιότητας του ΕΝΦΙΑ από το κράτος στους δήμους, γεγονός που θα ενισχύσει τον φορομπηχτικό χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης.
Ασφαλιστικό
Στο Ασφαλιστικό επανέλαβε πως θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και θα τον αντικαταστήσει από ένα σύστημα τριών πυλώνων που θα είναι πιο ανταποδοτικό.
«Όποιος κοπιάζει ως εργαζόμενος περισσότερο, θα παίρνει περισσότερα» είπε, τονίζοντας πως σταδιακά οι εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%.
−Ο πρώτος πυλώνας θα είναι η «εθνική σύνταξη» πτωχοκομείου που θα την διατηρήσει.
−Ο δεύτερος πυλώνας θα βασίζεται σε «προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς» που θα αντικαταστήσουν την επικουρική ασφάλιση. Ο ασφαλισμένος θα επιλέγει είτε επαγγελματικό ταμείο είτε ιδιωτική εταιρεία για τον δεύτερο πυλώνα.
−Ο τρίτος πυλώνας θα είναι αποκλειστικά ιδιωτικός (ασφαλιστικές εταιρείες), θα λειτουργεί «συμπληρωματικά» και με «γενναία» φορολογικά κίνητρα.
Εργασιακά
Στα εργασιακά δεσμεύτηκε πως θα καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό, ενώ ως προς τον κατώτατο μισθό τάχθηκε υπέρ του καθορισμού του μέσω «ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων».
Πρόσθεσε πως ο κατώτατος μισθός «βεβαίως πρέπει να αυξηθεί, ακολουθώντας την πορεία της οικονομίας».
Έκρηξη επενδύσεων
Ως είθισται... για κόμμα της αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως «με την πολιτική μας το πρώτο που θα τελειώσει είναι τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα».
Επίσης, δεσμεύτηκε για κατάργηση των sapital controls, αλλά και για «τολμηρές» αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν «έκρηξη επενδύσεων».
Δημόσιο
Στο δημόσιο προανήγγειλε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα.
Παιδεία
Στον τομέα της παιδείας πρότεινε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την μεγαλύτερη «αυτονομία» των σχολείων.
Συμφωνία των Πρεσπών
Για τη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία, είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή.

«Αν η συμφωνία των Πρεσπών καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή», πρόσθεσε. 

902
  Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου