Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Νέα εισαγγελική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα


6 συνδικαλιστές καλούνται σε απολογία γιατί αντιστάθηκαν στη νοθεία στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης



Εισαγγελική παρέμβαση για το 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΕΚΚ), μετά από αναφορά της δικηγόρου που εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα» Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ένα νέο επεισόδιο στην προσπάθεια πρόσδεσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, αυτήν τη φορά μέσω της τρομοκράτησης και του αυταρχισμού».

Συγκεκριμένα, μετά την αναφορά της δικαστικού αντιπροσώπου, 6 συνδικαλιστές της «Ταξικής Ενότητας», εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΕΚΚ, οι δύο από τους οποίους είναι σήμερα και μέλη της διοίκησής του, καλούνται σε απολογία στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν... παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας!


Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι συνδικαλιστές καλούνται σε απολογία επειδή δεν αποδέχτηκαν την προσπάθεια των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία και να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους (διπλοψηφίες, εκλογές στα χαρτιά, ανύπαρκτοι ψηφίσαντες, επιστολική ψήφος κ.λπ.) στη συνολική σύνθεση του συνεδρίου.

Η «Ταξική Ενότητα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι συνέχεια της τακτικής που ακολουθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σε μια σειρά πόλεις της χώρας όπου πραγματοποιούνται τα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων, με μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς μέσω εκτίναξης της νοθείας, αποκλεισμού ταξικών δυνάμεων, επιστροφής σε μαύρες μέρες για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι συνέχεια της παρέμβασης της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε την παρουσία των ΜΑΤ και του "Συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας στα συνέδρια και τις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος...».

Οπως επισημαίνει, μάλιστα, «το μένος τους απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παρέμβασης, κατονόμασε σαν υπεύθυνους για τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συνδικαλιστές που αποδεδειγμένα δεν είχαν καμία σχέση (ο ένας ήταν εγχειρισμένος με πατερίτσες και άλλος βρισκόταν μακριά από το σημείο των εντάσεων)».

Και καταλήγει: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και τη ΓΣΕΕ πως δεν θα ανεχτούμε τη φάμπρικα της νοθείας και των διώξεων, της αστυνομικής παρακολούθησης των εργατικών συνεδρίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των οργάνων του να επιστρέψουν ο χωροφύλακας και ο χαφιές».

Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της λειτουργίας και της δράσης του ΕΚ Πάτρας
Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια, σήμερα Τετάρτη, στις 9 π.μ., καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ) όλους τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, για να στηρίξουν και να υπερασπιστούν «τις μαζικές και συλλογικές μας διαδικασίες, την ίδια τη δράση και λειτουργία του Εργατικού Κέντρου».

Η κινητοποίηση οργανώνεται καθώς σήμερα εκδικάζονται «τα εξ αναβολής ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ενάντια στη νέα διοίκηση του ΕΚΠ η γνωστή ομάδα Νικολάου - Καραγεωργόπουλου».

«Συνεχίζουν με μηνύσεις και ασφαλιστικά να σέρνουν στα δικαστήρια μια νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση μέσα από μαζικές διαδικασίες. Μια Διοίκηση που στους λίγους μήνες λειτουργίας της αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από χιλιάδες εργαζόμενους στην πόλη μας, παρενέβη για δεκάδες προβλήματα, πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει στο πλευρό των εργατών, υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

«Να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη μάχη ενάντια στη νοθεία, στην απάτη, στην παρανομία. Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε δίπλα μας δεκάδες σωματεία, τους εργαζόμενους, τον ίδιο τον πατραϊκό λαό», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και ξεκαθαρίζει: «Αυτοί που στρέφονται ενάντια στη Διοίκηση του ΕΚΠ είναι απέναντί μας, είναι εχθροί των συνδικάτων και της οργάνωσης της πάλης. Αλλωστε, τι δουλειά έχει με τους εργάτες ένας εργοδότης, πρόεδρος μεγάλης μετοχικής εταιρείας; Τι δουλειά έχει στα συνδικαλιστικά όργανα των εργατών μια συνταξιούχος; Η βρωμιά και η απάτη που είχαν στήσει στο ΕΚΠ ήδη αποκαλύπτεται».

Ριζοσπάστης   Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου