Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

O Ναζί που δεν ήταν και… τόσο Ναζί!





Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσε από εθνικιστικές και άλλες ιστοσελίδες ότι ο ναζί Μάνσταϊν, το «ρητό» του οποίου αναγράφηκε σε τοίχο στρατιωτικής μονάδας στη Λέσβο, δεν ήταν… και τόσο ναζί,
επειδή δεν καταδικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε στη στρατιωτική ιεραρχία και από το κράτος της τότε Δυτικής Γερμανίας.


O Ναζί που δεν ήταν και... τόσο Ναζί 

Όλα αυτά τα έλεγαν και τα έγραφαν για να «μαζέψουν» τον ντόρο που δημιούργησε η αποκάλυψη του θέματος από φαντάρο ο οποίος υπηρετούσε στη Μονάδα, υποχρεώνοντας τελικά τη διοίκηση να σβήσει το «ρητό».



Επειδή όμως ο θόρυβος δεν κοπάζει, ανέλαβε η ακροδεξιά «Δημοκρατία» να ξελασπώσει τους απανταχού θαυμαστές του Μάνσταϊν και να ξεπλύνει τα εγκλήματα του ναζισμού, ξερνώντας χυδαίο αντικομμουνισμό.


Η εφημερίδα αναμασά τα γνωστά, ότι ο ναζιστής αξιωματικός είχε λαμπρή καριέρα και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς βέβαια να λέει ότι οι «Δυτικοί» και το μεταπολεμικό κράτος της ΟΔΓ τον αντάμειψαν για τον αντισοβιετισμό του.


Μετά από αυτά, η «Δημοκρατία» καταλήγει σ’ έναν αντικομμουνιστικό οχετό, παρουσιάζοντας τον στρατευμένο να μετατίθεται από τη Λέσβο στο ΓΕΣ όχι εξαιτίας της αποκάλυψης και καταγγελίας του «ρητού», αλλά επειδή είναι μουσικός και χρειάζεται να πλαισιώσει την μπάντα του στρατού λόγω εορτών!


O Ναζί που δεν ήταν και... τόσο Ναζί 

Ειρωνεύεται μάλιστα ότι «θα την περάσει ζάχαρη» αυτές τις μέρες, χωρίς να λέει ότι οι αντιδράσεις του στρατευμένου και η καταγγελία της ΚΝΕ για τη μετάθεση οδήγησαν στην ανάκλησή της.


Κι επειδή πάντα θα υπάρχουν κάποιοι αναγνώστες της με πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά, η «Δημοκρατία» τούς ανταμείβει, πετώντας στο τέλος και μια «κορόνα» για τους κομμουνιστές που «αιματοκύλησαν την Ελλάδα», επιβεβαιώνοντας πλήρως το χαρακτήρα της ως αντικομμουνιστικής φυλλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου