Ανεπιθύμητη κυρήχθηκε η μπάντα του αμερικανικού στρατού στα Μουσικά Σχολεία Αλίμου και Πειραιά, χάρη στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, δείχνοντας το δρόμο που οφείλουν ν ‘ακολουθήσουν όλα τα σχολεία μπροστά στην προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να εμφανιστεί … μετά μουσικής. Η παρουσία της μπάντας εντάσσεται στο πρόγραμμα “Flex” της αμερικανικής κυβέρνησης, που στοχεύει στην προπαγάνδιση “των αμερικανικών αξιών” σε “ευαίσθητες περιοχές” του κόσμου, στις οποίες εντάσσεται και η Ελλάδα. Πρόθυμος αρωγός αυτής της προσπάθειας των ΗΠΑ είναι φυσικά και η κυβέρνηση Σύριζα, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να αναδειχθεί στον καλύτερο τοποτηρητή της χώρας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, ρόλο που προσπαθεί να περάσει ως φυσιολογικό κι ευκταίο στη νέα γενιά.
Η αξιέπαινη αυτή στάση χαιρετίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, που αναφέρεται αναλυτικά στις μεθόδευσης αυτής της ιδιότυπης περιοδείας της μπάντας, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς ν’ αντιταχθούν σε αυτά τα σχέδια κανονικοποίησης του ιμπεριαλισμού στη σχολική καθημερινότητα:

«It ain’t over ’til the fat lady sings

(Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με έγγραφό του προς τα μουσικά σχολεία του Λεκανοπεδίου και τους εκπαιδευτικούς, ενημερώνει ότι στο πλαίσιο κοινών δράσεων του ΓΕΣ και της USAArmyEurope υφίσταται η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλιών μέσα στα σχολεία από την ορχήστρα του αμερικανικού στρατού.
Η κοινή επίσκεψη του ελληνικού και του αμερικανικού στρατού έχει ως στόχο την επικοινωνία και αλληλογνωριμία με τους Ελληνες μαθητές (!).

Φυσικά, η “πρόταση” αυτή μόνο αθώα δεν είναι, εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι ο στρατός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια θύματα, που οργάνωσε και στήριξε στρατιωτικές δικτατορίες στην Ελλάδα και αλλού, που δεν δίστασε να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία κ.α., ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για τη μουσική εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών…

Εντάσσεται στα πλαίσια της δηλωμένης προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των ΗΠΑ να μειωθεί ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν στα μάτια των μαθητών μας τα γεράκια του πολέμου σαν “περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας”. Σε μια περιοχή κρίσιμη, όπως ο Πειραιάς, για τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όπου συγκρούονται και διαπλέκονται οι ανταγωνισμοί επιχειρηματικών κολοσσών και ιμπεριαλιστικών κρατών, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας κ.ά.

Άλλωστε, ήδη το υπουργείο Παιδείας προωθεί και σχετικό πρόγραμμα στα σχολεία. Πρόκειται για το πρόγραμμα FLEX που “χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ”. Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί. Δίνει, όπως λέει, τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Καθόλου τυχαία αναφέρονται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά δεν διστάζει πουθενά! Έχει αναδειχτεί σε σημαιοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή, αμερικανότερη των Αμερικανών, ξεπερνώντας και τους προκατόχους της. Αφού γέμισε την Ελλάδα ΝΑΤΟικές βάσεις, ψήφισε τη ΝΑΤΟικής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών, ξέπλυνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ, τώρα ανοίγει την πόρτα των σχολείων στα γεράκια του πολέμου, για να παραδώσουν “μαθήματα αμερικάνικής ιστορίας” και αξίες…

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και Αλίμου, που ακύρωσαν με τη στάση τους την είσοδο στο σχολείο τους των δολοφόνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Όσο για την μπάντα του αμερικανικού στρατού, τους αφιερώνουμε τη διάσημη φράση από τον κόσμο της όπερας.

It aint over ‘til the fat lady sings“, ή επί το ελληνικότερον “εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε”…».