Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Συγκέντρωση μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου



Συγκέντρωση τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12.30 μ.μ. στο Aγαλμα Βενιζέλου οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών. Στην προκήρυξή της σημειώνει: 

«Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Γαβρόγλου δεν θα περάσει!

Οι μαθητές στους δρόμους, ακόμα... και τη Μεγάλη Δευτέρα! Όλοι τη Μ. Δευτέρα στις 12.30 στο Aγαλμα Βενιζέλου!

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Γαβρόγλου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Φέρνουν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό τη Μεγάλη Δευτέρα!

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο μας έχει ζαλίσει για το πόσο καλό για τους μαθητές θα είναι αυτό το νομοσχέδιο και ότι δεν πρέπει να αντιδράμε… Αφού είναι τόσο καλό για τους μαθητές…γιατί θέλουν να το ψηφίσουν στα κρυφά;;


Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τι λένε οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Γι' αυτό και μια ολόκληρη χρονιά κάνουν ότι δε βλέπουν και δεν ακούν τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιούνται και φωνάζουν: "Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!". Γι' αυτό και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. 
Τώρα, θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που μας αφορά... με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο “φιλική” με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Ξέραμε, ήδη, πολύ καλά πως αυτό το νομοσχέδιο κάνει το σχολείο μας ακόμα χειρότερο απ’ ό,τι ήδη είναι. Με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερες επιλογές. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για ένα σχολείο που να μας μορφώνει ολόπλευρα και να μην μας εξοντώνει!

Αυτό το νομοσχέδιο εμείς... το έχουμε ήδη καταψηφίσει!

Όλοι τη Μ. Δευτέρα στις 12.30 στο Aγαλμα Βενιζέλου!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου