Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

«Από το αυτί και στο δάσκαλο!»



Του Αεροπεζοναύτη 

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο ξεπεσμός των προηγούμενων ημερών στη Βουλή.
Και τι δεν ειπώθηκε εκατέρωθεν!

Ξεπέρασαν την πολιτική σύγκρουση, μπήκαν στη σφαίρα των προσωπικών επιθέσεων. Τι θαλαμηγοί και κότερα… Τι Οφ σορ και Siemens... Τι οικογένειες, καταβολές, συνεργάτες, μπίζνες, όλα τα επιστράτευσαν.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο και το γνωρίζουν πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Από τα γεννοφάσκια τους τα κόμματα της αστικής τάξης αυτό έκαναν. 
Εμφανίζονται στη Βουλή ότι τάχα σφάζονται για το συμφέρον του λαού, ενώ στην ουσία δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για το ποιος θα σφάξει καλύτερα το λαό για το συμφέρον των καπιταλιστών.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κουβαλούν τα ίδια μαχαίρια και την ίδια βαλίτσα, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Και όμως τρομάζουν! Γνωρίζουν ότι ο κόσμος είναι καζάνι που κοχλάζει. Φοβούνται το ξεχείλισμα της αγανάκτησης. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πληρώσουν το τίμημα τα αφεντικά τους.


Δεν φοβούνται το αποτέλεσμα των εκλογών. Γνωρίζουν ότι μπροστά στις ανάγκες των καπιταλιστών, θα τους κάτσουν στην ώρα τους στο τραπέζι και θα συγκυβερνήσουν με νέα μέτρα, πιο βάρβαρα. Για θυμηθείτε ανάλογες «σφαγές και αίματα στην αρένα» της Βουλής στο πρόσφατο παρελθόν, με το «φως και το σκοτάδι» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...

Και όμως ίσχυσε η ρήση: «Από το αυτί και στο δάσκαλο!». Μήπως μαζί δεν ψήφισαν όλοι τους τα μνημόνια και συγκυβέρνησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με κάθε καρυδιάς καρύδι; Μέχρι που ξεπέρασαν πρόσφατα σε μεταγραφιλίκι και την παράγκα του ποδοσφαίρου. Ξετσιπωσιά στο μεγαλείο!

Ο «μονομάχοι» δεν έχουν προσχήματα, ούτε καν θεατρική ηθική. Δεν διστάζουν να ξεκατινιαστούν, αρκεί να ρίξουν σταχτή στα μάτια του λαού.

Ο τρόμος της ανόδου του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τους φέρνει κρύο ιδρώτα.

Η καθαρή πρόταση και το καθαρό πρόσωπο των κομμουνιστών γεννήθηκε από την ταξική πάλη, με την αλληλέγγυα συμπεριφορά του ΚΚΕ στις εργατογειτονιές και στους χώρους δουλειάς.

Εκεί η εξαθλίωση δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε μπορεί να παίξει θέατρο και δεν χωρά κούφιες κορόνες και κατινιές.

Στη Βουλή μπορεί να παίζουν θέατρο, αλλά τους αντιλαϊκούς νόμους τους περνάνε και οι δυο μαζί. Στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κάθονται κλαρίνο και χορεύουν στα νταούλια των καπιταλιστών.

Τι σχέση μπορεί να έχει με αυτά τα «θέατρα» ο ελληνικός λαός;

Τι σχέση μπορεί να έχει με το λεξιλόγιο του υπόκοσμου το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ;

Καμία!

Η πολιτική ηθική δεν είναι γνώρισμα των αστών πολιτικών, γιατί απλά η ηθική είναι άγνωστη λέξη για τους καπιταλιστές μπροστά στην απληστία της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του ΚΚΕ με τα αστικά κόμματα.

Αυτή η διαφορά οφείλει να εκφραστεί με τον πιο ηχηρό τρόπο παντού.

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες και με το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή!

Ας γίνει ο τρόμος τους πραγματικότητα.

Στο χέρι σου η Κόκκινη Κάρτα! Με το ΚΚΕ δυνατό παντού!

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου