Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους)




Τις τελευταίες ημέρες επανακυκλοφορεί (όπως και πριν κάποια χρόνια) κείμενο για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους), από «ψεκασμένες» σελίδες του διαδικτύου, κείμενο, που εμφανίζεται μάλιστα ως «λύση» στο «μπαράζ» αντιλαϊκών μέτρων που έφερε η καπιταλιστική κρίση.

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους!)

Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι «εμπνευστές« αποσιωπούν ότι αυτή η πρόταση (όχι βέβαια με την μορφή «λύσης») έχει κατατεθεί -στο πολλαπλάσιο- από το ΚΚΕ, και μάλιστα αρκετές φορές, προτάσεις που όπως ήταν αναμενόμενο απορρίφτηκαν από το σύνολο των αστικών κομμάτων.


Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους):

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.

[…] Η θέση μας αυτή ξεκινάει από τη γενικότερη αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για το ρόλο των εκλεγμένων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα που δε μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση.

Ωστόσο, η προσπάθεια ορισμένων, που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, να εμφανίσουν ως αιτία της κρίσης, του χρέους και των αντιλαϊκών μέτρων τα βουλευτικά προνόμια είναι υποκριτική και αποπροσανατολιστική με στοιχεία λαϊκισμού.

Έχει στόχο να κρύψει το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και το οικονομικό «ξεζούμισμα» του λαού από τα μέτρα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακόμα και αν εξοικονομηθούν κάποια χρήματα από τη μείωση των βουλευτικών προνομίων, οι τσέπες των εργαζομένων θα συνεχίσουν να αδειάζουν, όσο συνεχίζεται η πολιτική που στοχεύει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να διασώσει την καπιταλιστική κερδοφορία.

Ο λαός να υψώσει την φωνή του μαζί με το ΚΚΕ για να καταργηθούν τα μέτρα εξόντωσης του λαού και να παλέψει για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, και το πολιτικό σύστημα που τα στηρίζει».

Αυτά έλεγε λοιπόν το ΚΚΕ και το 1990 και το 2000 και το 2014 και τα ίδια υποστηρίζει και σήμερα…

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους)

Αν συγκρίνουμε αυτή την ανακοίνωση του ΚΚΕ με την πρόταση – «εξυπνάδα» των κρυφοφασιστών (την οποία θα αναλύσουμε διεξοδικά πιο κάτω), θα διαπιστώσουμε ότι οι κρυφοφασίστες ουσιαστικά «στοχεύουν» σε όλο το λαό, κυριολεκτικά τους πάντες, 

εκτός βεβαίως από τους αναξιοπαθούντες, «πατριώτες» και «ευεργέτες», δηλαδή την αστική τάξη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοεργολάβων. (Τί θα κάναμε δίχως αυτούς;)

Και για να το πετύχουν αυτό ξεκινούν πρώτα, από τον πιο εύκολο στόχο, που είναι το πολιτικό προσωπικό της ανωτέρω τάξης.

Χτυπούν δηλαδή τους πολιτικούς υπηρέτες της για να αθωώσουνε την ίδια την αστική τάξη που είναι και δικό τους αφεντικό.
 
Έτσι κι αλλιώς για την αστική τάξη το πολιτικό της προσωπικό είναι αναλώσμο. Ξέρει καλά πως έχει ημερομηνία λήξης! 

Πρώτα τους χρησιμοποιεί για να της βγάλει τη «βρώμικη δουλειά» κι όταν ολοκληρωθεί το έργο (ή η «χρησιμότητά» τους αν προτιμάτε), τους πετάει σα στυμμένες λεμονόκουπες, εμφανίζοντας στο λαό νέα «άφθαρτα» πρόσωπα και «σωτήρες» για να παίξουν το ίδιο ρόλο από την αρχή!

Πόσες κυβερνήσεις και πόσο «διαφορετικές» ήταν αυτές που ήρθαν και έφυγαν; Κι όμως η πολιτική ενάντια στο λαό έμεινε ίδια ή χειρότερη!

Γιατί η αστική τάξη και η κυριαρχία της στο επίπεδο της οικονομίας και της πολιτικής έμεινε ακλόνητη, αφού η δύναμή της πηγάζει από το ίδιο κοινωνικο-οικονομικο σύστημα, παρά τις διαδοχικές κυβερνητικές εναλλαγές, που το μόνο που κάνουν είναι να το διαιωνίζουν…

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους)

 

ΕΛ-Λάνια Ελλάς

Οι «ψεκασμένοι» λοιπόν που συνέταξαν την παραπάνω «λύση» – εκτός από φασίστες και τσιράκια του συστήματος – είναι βλέπετε και πονηρούληδες!
Σου λένε:
Ποιος «τρελός» θα κάτσει τώρα να ελέγξει τις λαϊκίστικες παπαριές που γράφουμε; Ποιος θα πάρει κομπιούτερ και χαρτί να κάνει τους υπολογισμούς και να διαπιστώσει το μέγεθος της απάτης;
Εμείς όμως το κάναμε και δεν ήταν και πολύ δύσκολο εδώ που τα λέμε.
Πάμε λοιπόν, να δούμε πόσα χρήματα τελικά εξοικονομούνται αν υλοποιηθεί η παρακάτω πρόταση:

Α. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τα εύκολα: Τους 300 βουλευτές!

Πόσα να παίρνουν; Εύκολο να το βρει κανείς. Περίπου 7.000 ευρώ μικτά το μήνα! Επειδή όμως εμείς είμαστε «λαρτζ» θα τα… στρογγυλέψουμε στα 10.000 ευρώ το μήνα!

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους) 
Κι αν κόψουμε ολόκληρη την αποζημίωση από κάθε βουλευτή (μην αφήνοντάς του καν τα 1.500€ το μήνα που προτείνουν οι χουβαρδάδες-απατεώνες) εξοικονομούμε:
300 x 10.000€ = 3 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή 36 μύρια ευρώ το χρόνο αν προτιμάτε…
Το πραγματικό ποσό πολύ μικρότερο αλλά είπαμε είαμστε λάρτζ.
Πάμε παρακάτω…

Β. Πόσοι πρώην βουλευτές παίρνουν σύνταξη βουλευτή; Πόσοι είναι δηλαδή αυτοί που έχουν θητεύσει τουλάχιστον 2 φορές στη βουλή και βρίσκονται ακόμα εν ζωή;

Να είναι 800; Πολλούς λέμε (ούτε 760 δεν είναι)… Όμως επειδή είπαμε πως θα είμαστε λαρτζ θα πούμε τους διπλάσιους: 1.500! 

Και πόσα παίρνουν κατά μέσο όρο κάθε μήνα; 3.000 ευρώ; Είναι λιγότερα αλλά εμείς θα βάλουμε πάλι τα διπλάσια: 5 χιλιάρικα! 

Πάμε να τους τα κόψουμε όλα και να μην τους αφήσουμε ούτε τα μισά όπως προτείνουν οι απατεώνες; Μέσα!

Οπότε έχουμε 1.500 x 5.000€ = 7,5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή 90 μύρια ευρώ το χρόνο.
Το συνολικό ποσό που πληρώνει το δημόσιο για το σκοπό αυτό δεν είναι ούτε 20 μύρια το χρόνο αλλά είπαμε …είμαστε λάρτζ!
Πάμε και στο τελευταίο μέρος…

Γ. Μισθοί Δημάρχων και Περιφερειαρχών….

Πόσοι είναι συνολικά οι δήμοι και οι περιφέρειες σε όλη τη χώρα; Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά…

Μέχρι την wikipedia, όπου σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο Εσωτερικών:
Η χώρα διαιρείται σε 7 αποκεντρωμένες διοικήσεις, 13 περιφέρειες και 325 δήμους.
Θέλετε να πούμε 400 για στρογγύλεμα; Οκ..

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί σε κάθε δήμο και περιφέρεια εκτός από τους δήμαρχους και τους περιφεριάρχες μισθό παίρνουν και οι αντιδήμαρχοι καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου.

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους)

Πόσοι να είναι όλοι αυτοί συνολικά; Να είναι χίλιοι; Πολλούς λέμε αλλά εμείς επειδή είμαστε πολύ λαρτζ βρε αδερφέ, θα πούμε ότι είναι οι διπλάσιοι: 2.000!

Κι από τον ίδιο πίνακα βλέπουμε και τι μισθό αναλογεί στον καθένα κάθε μήνα με τον Περιφερειάρχη να παίρνει πιο πολλά (4.275€) ενώ τα λιγότερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κάποιου μικρού δήμου (540€).
Εμείς όμως επειδή είμαστε πάρα πολύ λαρτζ θα υπολογίσουμε ότι όλοι παίρνουν μισθό σχεδόν όπως της Δούρου ή του Πατούλη! 4 χιλιάρικα το μήνα στον καθένα καλά είναι;

Πάμε να τα κόψομε όλα κι από αυτούς; Να μην αφήσουμε ούτε καν τα 1.200€ που προτείνουν οι «φωστήρες»; Πάμε λοιπόν, κόψιμο όλα.
Έχουμε λοιπόν 2.000 νοματαίους x 4.000€ = 8 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή 96 μύρια το χρόνο!
Με τέτοιο ψαλίδι και με τόσο χοντρούς υπολογισμούς πόσα λέτε πως γλιτώσαμε συνολικά βρε παιδιά;
Για να δούμε:
  • Από την Α περίπτωση: 3 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή 36 μύρια ευρώ το χρόνο…
  • Από την Β  —–//——: 7,5 μύρια ευρώ το μήνα ή 90 μύρια ευρώ το χρόνο…
  • Από την Γ —–//——-: 8 μύρια ευρώ το μήνα ή 96 μύρια ευρώ το χρόνο…
Σύνολο; Α + Β + Γ ;
18,5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα δηλαδή 222 εκατομμύρια το χρόνο…

Πως είπατε; Δεν ακούγεστε…
Λίγο πιο δυνατά, αν θέλετε…

Καταλαβαίνετε τώρα το μέγεθος του αποπροσανατολισμού και της απάτης;

Τα 18,5 μύρια, που υπολογίσαμε με τις έξτρα λαρτζ υποθέσεις μας, οι «ψεκασμένοι φωστήρες» τα παρουσιάσανε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή δυόμιση χιλιάδες(!!!) σε εκατομμύρια!!!
Κι αν πει κάποιος πως:

«Ενταξει βρε παιδιά ένα λάθος κάνανε οι … πατριώτες δεν εννούσαν 2,5 δισ. το μήνα αλλά το χρόνο…»

ακόμα κι έτσι να ήταν που αποκλείεται (γιατί αν η κουβέντα γίνονταν για 2,5 δισ το χρόνο δεν θα μιλούσαμε για χρέος αφού 2,5 δισ. ούτε για τους τόκους δεν φτάνουν) πάλι εμφάνισαν ένα ποσό 11,2 (!) φορές μεγαλύτερο… 

Πάνω από έντεκα φορές μεγαλύτερο το έβγαλαν ρε φίλε και θέλεις να τους πάρουμε και στα σοβαρά; Έλεος!

Ως πότε θα πληρώνουν οι βιομήχανοι; 

Η λαθροχειρία που κάνουν οι κρυφοφασίστες κάνει ξεκάθαρο πλέον το γιατί:
Παρουσίασαν αυτό το εξαιρετικά τρελό ποσό για να δείξουν ότι η καπιταλιστική κρίση προέρχεται δήθεν από τη βουλευτική σπατάλη, από τα «λαμόγια τους πολιτικούς που μας τρώνε τα λεφτά»,
με αποκλειστικό σκοπό να στρέψουν την προσοχή του λαού, που δεινοπαθεί στους πολιτικούς υπηρέτες των αφεντικών που τον εκμεταλλεύεται αφήνοντας στο απυρόβλητο τα δισεκατομμύρια που καρπώνονται οι καπιτάλες νόμιμα και ηθικά.

Κέρδη που προέρχονται κυρίως από την εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού και φυσικά από την φορολογική ασυλία που τους παρέχει το σύστημα με όλους τους τρόπους και τα μέσα.

Κι αν σε αυτή την παγίδα έπεσαν πολλοί μορφωμένοι ακόμα και… «αριστεροί» καταλαβαίνετε πόσο έχει ποτίσει ο κρυφοφασιστικός λαϊκισμός τον κόσμο όλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου