Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ!


Με την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», στις σελίδες του οποίου περιλαμβάνεται το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, μπαίνει σε νέα φάση η μάχη από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την εκλογική αναμέτρηση.
 Σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, σε χώρους δουλειάς, στέκια νεολαίας, μικρομάγαζα, υπηρεσίες, παντού φτάνουμε με το κάλεσμα συμπόρευσης, ώστε το Κόμμα να βγει πιο δυνατό, συζητώντας για το τι κρίνεται από τις κάλπες, για την επόμενη μέρα του λαού μας.

Σε θέση μάχης!
Οι συνθήκες που δίνουμε αυτήν τη μάχη, στην καρδιά του καλοκαιριού, ανεβάζουν τις απαιτήσεις για να βρεθούμε με όλον εκείνο τον κόσμο που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα. Αξιοποιώντας κάθε μέσο και μορφή που θα διευκολύνει την επαφή αυτή, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συζητήσουμε με εργαζόμενους που στην τριπλή εκλογική μάχη στήριξαν το ΚΚΕ. 
Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να φτάσουμε σε ανθρώπους που παρά το γεγονός ότι στέκονταν θετικά απέναντι στο κάλεσμά μας, δίστασαν να κάνουν το βήμα, επέλεξαν για μια ακόμα φορά με κριτήριο το «μικρότερο κακό».


Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν αφήσει μια καλή «υποδομή» για να ξεδιπλωθεί μαχητικά αυτός ο σχεδιασμός. Ηδη τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τις συσκέψεις των τελευταίων ημερών είναι θετικά. Υπάρχει πείσμα στις δυνάμεις που έδωσαν την τριπλή εκλογική μάχη μαζί μας, και η μαχητικότητα βάζει στην άκρη την υπαρκτή κούραση του προηγούμενου διαστήματος.

Σε θέσεις μάχης είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι του πολιτισμού, μαθητές και φοιτητές που βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλώντας το λαό να ψηφίσει με ενιαίο κριτήριο σε όλες τις κάλπες.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι εκατοντάδες εκλογικές επιτροπές στήριξης του ΚΚΕ που στήθηκαν σε χώρους δουλειάς, κλάδους, γειτονιές, όπως και από συνταξιούχους, που δούλεψαν υποδειγματικά στο πλευρό του Κόμματος, φτάνοντας τη φωνή του ακόμα πιο μακριά και συμβάλλοντας στην ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις.

Σε θέσεις μάχης είναι και όσοι τους τελευταίους μήνες βρέθηκαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις μας σε κάθε πόλη. Αλλά και εκείνοι που δήλωσαν με ομιλίες τους ή με παρεμβάσεις μέσω του «Ριζοσπάστη» ότι στρατεύονται με το ΚΚΕ, αφήνοντας πίσω άλλες πολιτικές επιλογές που έκαναν στο πρόσφατο ή και πιο μακρινό παρελθόν, αναγνωρίζοντας στο Κόμμα τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια, την πρωτοπόρα στάση σε κρίσιμες στιγμές της ταξικής πάλης.

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια
Ολα τα παραπάνω, που αντανακλούν θετικές διεργασίες μέσα στο λαό και στον περίγυρο του ΚΚΕ οι οποίες αποτυπώθηκαν και στην πολύμηνη προεκλογική δραστηριότητα, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα, για να μπουν όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις στη μάχη των εκλογών. Σε όλους αυτούς χρειάζεται να απευθυνθούμε μαχητικά και αισιόδοξα, για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες, να «πατήσουμε» στο θετικό έδαφος που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη ώστε η υπαρκτή δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, που καταγράφηκε και τις δύο Κυριακές, να μη σκορπίσει σε χρεοκοπημένες επιλογές, ούτε να σπαταληθεί σε κόμματα και πρόσωπα γνώριμα για το ρόλο που έπαιξαν στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, σε θλιβερές επαναλήψεις των όσων έζησε ο λαός από το 2012 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες αυταπάτες και νέες απογοητεύσεις, που τροφοδοτούν τη μοιρολατρία και τη συντηρητικοποίηση. Υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες ο λαός να κάνει ένα σημαντικό βήμα, μια μεγάλη διαφορά στην κάλπη. Και είναι πολύς εκείνος ο κόσμος που μαζί του έχουμε αφήσει στη μέση την προσπάθεια και τώρα μπορεί να ολοκληρώσει το βήμα, που δεν έφτασε μέχρι την κάλπη με το σφυροδρέπανο ή με το κόκκινο γαρίφαλο, που έμεινε μετέωρο ως αποτέλεσμα της πόλωσης και των κάλπικων διλημμάτων.

Αλλωστε οι ίδιες οι πολιτικές εξελίξεις, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και των ευρωεκλογών, αποτελούν επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του Κόμματος. Σε συνθήκες που διαμορφώνεται νέος πολιτικός συσχετισμός, με τη ΝΔ να παίρνει το προβάδισμα, «ξεπλυμένη» πλέον και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη βάρβαρη πολιτική που ακολούθησε και έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση, το ζητούμενο για το λαό είναι τι δυνάμεις θα παρατάξει απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση. Πώς θα βρεθεί ένα μπόι πιο ψηλά, ώστε να οργανώσει τον αγώνα του κόντρα σε μια πορεία προδιαγεγραμμένη, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν.

Θέτουμε το πραγματικό δίλημμα
Το δίλημμα για το λαό είναι αν με την ψήφο του θα στηρίξει την εναλλαγή «χαλίφη», αν θα δώσει «ελευθέρας» στο επόμενο αντιλαϊκό πακέτο, ή αν θα τους «βάλει δύσκολα» με την ένταση της πάλης του, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ. Αν θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στο Κόμμα που σηκώνει το βάρος της οργάνωσης των εργατικών - λαϊκών αγώνων, για να μπουν εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, για να αποσπαστούν ανάσες ανακούφισης, για να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του. Αν θα στηρίξει τα κόμματα που συμφωνούν στην ανάληψη των «αναβαθμισμένων» ΝΑΤΟικών ρόλων στην περιοχή για λογαριασμό των ΗΠΑ, δηλαδή τον επικίνδυνο για το λαό δρόμο της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, ή αν με την ψήφο του θα καταδικάσει αυτήν την πορεία και θα διατρανώσει την αντίθεσή του στη μετατροπή της χώρας σε απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης, κάτι που τον καθιστά στόχο επιθέσεων.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν με την ψήφο του ο λαός θα δώσει δύναμη στη νέα κυβέρνηση ώστε να αισθάνεται ότι τον έχει στο χέρι, ή σε κόμματα «τσόντες» έτοιμα να στηρίξουν αυτό το έργο, ή αν θα στηρίξει το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει ότι είναι σταθερά στο πλάι του. Που από την επόμενη μέρα δεν θα καταθέσει την εκλογική του δύναμη σε παζάρια και σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, αλλά στην αναγκαία ανασύνταξη του κινήματος σήμερα για την προοπτική του αύριο, την πραγματική και οριστική διέξοδο, που βρίσκεται στη ριζική ανατροπή, με την εξουσία στα χέρια του λαού.

Ολοι στη μάχη! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή.

Ριζοσπάστης  Σάββατο 8 Ιούνη 2019 - Κυριακή 9 Ιούνη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου