Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ανοίξαμε... Ελάτε να σας εξυπηρετήσουμε...


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Ανοίξαμε... Ελάτε να σας εξυπηρετήσουμε...

Κάπως έτσι συμπυκνώνονται τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας μας, στο πρόσφατο ταξίδι του, στον πρόεδρο και στους επιχειρηματίες της Κίνας, οι οποίοι μόλις είχαν τραγουδήσει τη Διεθνή (!), πριν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Στην αποστολή συμμετείχαν περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις, που εκπροσωπούν δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αγροδιατροφή και προπαγανδίζουν την «ανάπτυξη για όλους»: 

-Πάνω από 1000 μνημονιακοί νόμοι που εγγυώνται τσακισμένους μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονται σε ισχύ, αφού το «κράτος έχει συνέχεια».


-Πιστοί στο ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την καταστολή, δημιουργούμε κλίμα μαζικής τρομοκράτησης με χολιγουντιανές υπερπαραγωγές στα ΜΜΕ (πάνοπλοι ράμπο να συλλαμβάνουν ό,τι κινείται), ώστε να εμπεδωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη».

- Προωθούμε τους σχεδιασμούς για συνολικότερη επίθεση στη συλλογική οργάνωση και δράση, περιορισμό των διαδηλώσεων, αξιοποιώντας διαχρονικά τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

- Προωθούμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, έως ότου δημιουργηθούν τα «συνδικάτα εργοδοτών και όχι των εργατών».

-Αλλάζουμε ριζικά το χαρακτήρα των σωματείων, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνει ουρά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με το ψηφιοποιημένο μητρώο με στοιχεία εργαζομένων. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους εργοδότες να γνωρίζουν αν ένας εργαζόμενος ή υποψήφιος εργαζόμενος συνδικαλίζεται, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Επειδή οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες συγκρούονται με τα σχέδια του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του...

Επειδή η λαϊκή ευημερία δε μπορεί να εξασφαλιστεί από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, αλλά όταν ο λαός απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων...

Επειδή η απεργία δεν έφαγε τα ψωμιά της, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής μαφίας...

Οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι νέοι, οι άνεργοι, θα δώσουν τη δική τους απάντηση, στον αγώνα για τη ζωή, για το σήμερα και για το αύριο, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου