Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σε «υγειονομικές βόμβες» μετατρέπει τα λεωφορεία η διοίκηση του ΟΑΣΘ!



Την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ, «να άρει τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών που, έτσι κι αλλιώς, μόνο στα χαρτιά είχαν μείνει», καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ενημερώνει τους οδηγούς και τους σταθμάρχες πως στα αστικά λεωφορεία της πόλης επιτρέπεται να επιβαίνει το 100% των καθήμενων επιβατών, «μετατρέποντας και με τη βούλα τις αστικές συγκοινωνίες σε υγειονομικές βόμβες» επισημαίνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης και προσθέτει:


«Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σαν αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης του ΟΑΣΘ, από όλες τις κυβερνήσεις, που έχει αφήσει την πόλη μας με έναν απαρχαιωμένο στόλο λεωφορείων, πολλά από τα οποία είναι παροπλισμένα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε αυτά, και οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις να ξεπερνούν ακόμα και τη μία ώρα. Θυμίζουμε επίσης ότι είναι πρόσφατη και η απόφαση να παραχωρηθούν σε ιδιώτες γραμμές του ΟΑΣΘ, που πρακτικά δεν έλυσαν αλλά διόγκωσαν τα όποια προβλήματα.

Εν μέσω πανδημίας, η ευαισθησία της κυβέρνησης για τον μη συνωστισμό τελειώνει στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, όπως προχτές, μέρα πανελλαδικής δράσης στο χώρο της υγείας, όπου κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συμβολική κινητοποίηση του υγειονομικού προσωπικού και των σωματείων, ενάντια στην κατάντια του δημόσιου συστήματος υγείας.

Την ίδια στιγμή, για την κυβέρνηση δεν υπάρχει πρόβλημα όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο, στα σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες, στα εργοστάσια και στα τηλεφωνικά κέντρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν ο λαός της πόλης θα στοιβάζεται μέσα στα λεωφορεία.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να υπάρχει επάρκεια στις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, με τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την επιδημία (απόσταση 2 μέτρων) για τους επιβάτες, και το προσωπικό του ΟΑΣΘ.
  • Την εξασφάλιση δωρεάν και για όλο τον λαό, μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά), ιδιαίτερα εντός των αστικών λεωφορείων».

pamethes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου