Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πρέπει να ντρέπονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εναποθέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ (VIDEO)





Την ταύτιση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την εφαρμογή της επικίνδυνης στρατηγικής που εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή.

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή ήταν η «κοκορομαχία» ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Navtex που εξέδωσε το Λιμενικό για ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο.


Το όλο θέμα προέκυψε όταν το βράδυ της Κυριακής μεταδόθηκε από το ΑΠΕ ότι «η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, από αύριο μέχρι και τις 30 Ιουλίου για ασκήσεις με πυρά». Η Τουρκία απάντησε εκδίδοντας αντι - NAVTEX που χαρακτήριζε «άκυρη» την ελληνική, με το επιχείρημα ότι αντιτίθεται στη συμφωνία περί αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσων. Τελικά, το υπουργείο Άμυνας «διευκρίνισε» ότι η Navtex εκδόθηκε από το Λιμενικό και όχι από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε στη Βουλή ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη ΝAVTEX. «Το Λιμενικό αιτήθηκε άσκηση περιορισμένης εμβέλειας με πραγματικά πυρά στην περιοχή εκείνη. Αυτό εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβανόταν ως αμφιλεγόμενο μήνυμα. Η NAVTEX εξεδόθη μετά από συνεννόηση σε χαμηλότατο επίπεδο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας ούτε του Λιμενικού -έτσι γίνεται συνήθως- ούτε φυσικά η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και εμείς. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση, η οποία είχε αρχίσει να εξελίσσεται, ολοκληρώθηκε», ανέφερε, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν για «ερασιτεχνισμούς».  

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Παφίλης σημείωσε: «Δεν κοιτάτε τα χάλια σας που έχετε εναποθέσει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας στους Αμερικανούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα;». Υπενθύμισε δε πως το μόνο κόμμα στην Τουρκία που βγήκε μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας και διώξεων και είπε ότι η Αγια-Σοφιά είναι παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έγινε κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο πακέτο φοροαπαλλαγών, επιχορηγήσεων και άλλων προκλητικών προνομίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ προς τη ΝΔ ότι το νομοσχέδιο είναι «πρόχειρο» και «δεν έχει αναπτυξιακή στρατηγική», ο Θ. Παφίλης διευκρίνισε πως «έχει σαφέστατη στρατηγική για την καπιταλιστική ανάκαμψη» η οποία μεταφράζεται σε «γδέρνουμε τον κόσμο» για «να χρηματοδοτήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις κάνουν ασύλληπτες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο γιατί έχουν ίδια στρατηγική.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου