Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση για την προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»



Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για την προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ ανακοινώνει την προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" θα είναι... αλλιώς!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση μας, για να προφυλάξουμε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έτσι θα κάνουμε και στο Φεστιβάλ.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα πραγματοποιηθούν 17-18-19 Σεπτέμβρη, όχι στο Πάρκο Τρίτση, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά σε νέους, κατάλληλους χώρους.


Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Οι χώροι και το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν στις μεγάλες πόλεις μονοήμερα Φεστιβάλ, με τις αντίστοιχες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών. 

Πιο συγκεκριμένα για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή":

  • Η πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις "πύλες" του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.

  • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

  • Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.

  • Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.

  • Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων στους χώρους που θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας. 

  • Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Καλούμε τη νεολαία, με τη συμμετοχή της στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλει δυναμικό μήνυμα "οργανωμένης απειθαρχίας" στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!

Η νεολαία δεν φιμώνεται! Φέτος απέδειξε ότι "...και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή"! Με την επιτυχία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", τη φωνή αυτή θα τη δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή": «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», θα ακουστεί δυνατά!
Αθήνα, 27/8/2020 

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου