Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Όχι στην ένταση της καταστολής και την αστυνομοκρατία


ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
 

 

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους αστυνομικούς, προβάλλει τη δύναμη των μέσων καταστολής και επιδιώκει τον εκφοβισμό του λαού και την επιβολή σιγής κοιμητηρίου σ’ όλη τη χώρα», τονίζει μεταξύ άλλων η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ), καταδικάζοντας την αστυνομοκρατία και την καταστολή που σημειώθηκε χθες στη Νέα Σμυρνη.

Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών αναφέρει:

«Το κρεσέντο βίας που αντιμετωπίζει ο λαός μας, με το ξυλοκόπημα κάθε πολίτη που στοχοποιείται από τους αστυνομικούς, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό σε βάρος όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τη βιομηχανία προστίμων και δικογραφιών για τις διαδηλώσεις, αλλά και την τρομοκράτηση οικογενειών και παιδιών, όπως στη Νέα Σμύρνη, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Η επιλογή αυτή συνδέεται με την άμεση προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το λαό συνένοχο για όσα συνειδητά δεν υλοποίησε για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ υπηρετεί και το συνολικό σχεδιασμό της για επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών της με την ένταση της καταστολής.

Σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει καθημερινά τους δεκάδες θανάτους από τον κορονοϊό, τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες της πανδημίας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε θεραπευτήρια μιας νόσου, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού με δωρεάν τεστ για όλους, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ρυθμίσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους αστυνομικούς, προβάλλει τη δύναμη των μέσων καταστολής και επιδιώκει τον εκφοβισμό του λαού και την επιβολή σιγής κοιμητηρίου σ’ όλη τη χώρα.

Αγανακτούμε να διαπιστώνουμε τον υπέρμετρο ζήλο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας στις κυβερνητικές εντολές. Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως τυφλά όργανα καταστολής. Τα σιδερένια γκλομπς που σηκώνουν απρόκλητα πάνω στον λαό, όπως στη Νέα Σμύρνη, δείχνουν παντελή έλλειψη συνείδησης του ρόλου τους ως αστυνομικών και απόλυτη ταύτισή τους με τις πιο ακραίες κυβερνητικές επιταγές. Με την καταδικαστέα τακτική τους απομονώνονται από όλο τον λαό μας. Οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις έχουν ευθύνες και οφείλουν να παρέμβουν.

Κανένας εργαζόμενος, φοιτητής, απόστρατος, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να υποκύψει και δεν μπορεί να ανεχθεί αυτή την κατάσταση της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης τείνει να εξελιχθεί σε πλήρη αστυνομοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου