Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, για την αξιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου προς όφελος των λαϊκών αναγκών (ΦΩΤΟ)

 

Από την περιοδεία του ΚΚΕ 
Από την περιοδεία του ΚΚΕ

Περιοδεία στην Καλαμαριά πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Δελή, για το ζήτημα της εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων της περιοχής, όπως η Μαρίνα Αρετσούς και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Τ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Θάνος, ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος της Ε.Π Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ  και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμαριάς, Βικέντιος Αντωνάκης, πραγματοποίησε στο πλαίσιο της περιοδείες συναντήσεις  με συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον  Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο η «Μπουμπουλίνα», το Σωματείο επιχειρηματιών καφέ-μπαρ και εστίασης Καλαμαριάς «ΑΚΤΙΣ» και το Σύλλογο Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο πρόδρομος».

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος έδωσε στους φορείς την κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αρετσούς, και στο σωματείο των καταστηματαρχών την αντίστοιχη που κατέθεσε το Κόμμα για την στήριξη των επαγγελματιών της εστίασης, αλλά και προσκλήσεις για την εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ για το θέμα, στις 18 Απρίλη στη Μαρίνα Αρετσούς (αναψυκτήριο) στην Καλαμαριά με ομιλητή τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από τις συζητήσεις με τους φορείς αναδείχθηκε η ανάγκη διεκδίκησης της αξιοποίησης όλου του παραλιακού μετώπου σε όφελος των λαϊκών αναγκών και της μαζικοποίησης του αγώνα που δίνουν οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία, ο λαός της περιοχής μέσα από την πρωτοβουλία τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς.

Επίσης, το κλιμάκιο του Κόμματος σημείωσε πως η στάση της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων που συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση υπό όρους που δήθεν θα διασφαλίσουν τα λαϊκά συμφέροντα, αποδείχθηκαν οι καλύτεροι «ντίλερ» των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ακόμη, τονίστηκε από πλευράς του Κόμματος πως οι προτάσεις που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, όπως αυτή για τη διενέργεια «συμβουλευτικού τοπικού δημοψηφίσματος» σκοπό έχουν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού της Καλαμαριάς,  ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην παράδοσή τους

Ανέδειξαν ότι  oι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα, αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί - οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο το λαό, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεων τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

Ο Γιάννης Δελής τόνισε μεταξύ άλλων στις συζητήσεις πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το δίλημμα «ήπια ιδιωτικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση», και πως προέχει το επόμενο διάστημα η κινητοποίηση του λαού της περιοχής ώστε να αποφευχθεί η εμπορευματοποίηση, είτε με ιδιώτη είτε μέσω του κράτους και της τοπικής διοίκησης.

«Η κινητοποίηση  του κόσμου είναι ο καθοριστικός και κρίσιμος παράγοντας» σημείωσε ο Γιάννης Δελής και τόνισε πως «πρέπει ο λαός της περιοχής να συνειδητοποιήσει ότι αποκλείεται η ελεύθερη πρόσβαση του λαού στο παραλιακό μέτωπο», προσθέτοντας πως το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Καλαμαριάς σε αγωνιστική ετοιμότητα και ξεσηκωμό ώστε να μην περάσει το νέο έγκλημα της κυβέρνησης ΝΔ, να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε πως μονόδρομος για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών-λαϊκών αναγκών είναι η πάλη για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Στο διάστημα μεταξύ των συναντήσεων, το κλιμάκιο συμμετείχε στην πλατιά εξόρμηση των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος με την κάλεσμα στην εκδήλωση της 18 Απρίλη.


Από τις συζητήσεις με τους φορείς αναδείχθηκε η ανάγκη διεκδίκησης της αξιοποίησης όλου του παραλιακού μετώπου σε όφελος των λαϊκών αναγκών και της μαζικοποίησης του αγώνα που δίνουν οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία, ο λαός της περιοχής μέσα από την πρωτοβουλία τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς.

Επίσης συζητήθηκε η στάση της Δημοτικής Αρχής και των άλλων παρατάξεων όπως και το γεγονός ότι η κινητοποίηση του λαού της περιοχής υποχρέωσε σε ελιγμούς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Γιάννης Δελής τόνισε μεταξύ άλλων στις συζητήσεις πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το δίλημμα ήπια ιδιωτικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση και πως προέχει το επόμενο διάστημα η κινητοποίηση του λαού της περιοχής ώστε να αποφευχθεί η εμπορευματοποίηση, είτε με ιδιώτη είτε μέσω του κράτους και της τοπικής διοίκησης.

«Η κινητοποίηση  του κόσμου είναι ο  καθοριστικός και κρίσιμος παράγοντας» σημείωσε ο Γιάννης Δελής και τόνισε πως «πρέπει ο λαός της περιοχής να συνειδητοποιήσει ότι αποκλείεται η ελεύθερη πρόσβαση του λαού στο παραλιακό μέτωπο».

Στο διάστημα μεταξύ των συναντήσεων, το κλιμάκιο συμμετείχε στην πλατιά εξόρμηση των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος με κάλεσμα στην εκδήλωση του Κόμματος.






 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου