Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ο εμβολιασμός είναι «όπλο» στα χέρια της επιστήμης και όχι «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης για απολύσεις

 

Στην απεργία - αποχή που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «ΚΑΤ» σημειώνοντας πως «θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός είναι "όπλο" στα χέρια της επιστήμης για την ανάσχεση της πανδημίας και όχι "όπλο" στα χέρια της κυβέρνησης για μείωση μισθολογικού κόστους – διεύρυνση ελαστικών εργ. σχέσεων - απολύσεις και αποθέωση της ατομικής ευθύνης!». 

Καλεί σε «απεργία αποχή από κάθε διαδικασία υποχρεωτικής επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρεώσεως των προϊσταμένων να ζητούν ή να ελέγχουν ή να συλλέγουν ή να καταχωρούν πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού του προσωπικού, που υπάγεται στην αρμοδιότητα τους και εν γένει από οποιαδήποτε διαδικασία, που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021 του προσωπικού των χώρων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου και αορίστου χρόνου, κατά συνέπεια που απασχολούνται στον χώρο του ΓΝΑ ΚΑΤ και τους οποίους εκπροσωπούμε».

Αναφέρει ακόμα ότι «οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί απερίφραστα υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών και όλου του πληθυσμού. Λέμε όμως ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των διατάξεων που με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και απολύσεις. Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας». Το σωματείο ζητά, μεταξύ άλλων, «έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων υγείας και πρόνοιας και όλου του πληθυσμού. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων. Να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια για την προστασία των ευπαθών ομάδων (νοσούντες, εγκύους κλπ)».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου