Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

«Δεν είδε» αντικομμουνισμό στις τοποθετήσεις της ΕΑΑΣ ο υπουργός Άμυνας! (VIDEO)

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

Να αποποιηθεί των υπαρκτών και εξόφθαλμων κυβερνητικών ευθυνών για την άθλια αντικομμουνιστική στάση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), καθώς και για την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, επιχείρησε ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.

Πρόσφατα εκδικάστηκε η αγωγή (αναμένεται να βγει η απόφαση) που κατέθεσε η ΕΑΑΣ σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου, με αφορμή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης σε Γράμμο και Βίτσι. Η ΕΑΑΣ αξιώνει από το δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες, «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία στη Βουλή, που επιβεβαιώνουν τις βαθιά αντικομμουνιστικές και ανιστόρητες θέσεις τις οποίες εκφράζει το ΔΣ της Ένωσης, το οποίο διοργανώνει τις φασιστο-συνάξεις στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Έθεσε δε προ των ευθυνών της την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και την κυβέρνηση, καθώς η ΕΑΑΣ «ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είναι φορέας που υπάγεται άμεσα στο υπουργείο Άμυνας, επιβλέπεται άμεσα από αυτό». Επίσης, τόνισε πως το ΔΣ της Ένωσης τυπικά και μόνο εκπροσωπεί τους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, μέσω δικτατορικών νόμων του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, όμως, στην πράξη έχει εκλεγεί με ένα πολύ μικρό ποσοστό.

«Όχι κ. Υπουργέ, δεν αξίζει αυτό στις δεκάδες χιλιάδες των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, δεν υιοθετούν αυτές τις γελοιότητες, δεν τους εκπροσωπεί αυτή η πολιτική χυδαιότητα», είπε ο Ν. Παπαναστάσης, προσθέτοντας πως αυτή η δράκα κανει φασιστο-συνάξεις αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα των αποστράτων που είναι άνθρωποι βασανισμένοι.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, παρά το γεγονός πως πρόκειται για φορέα που εποπτεύεται από τον ίδιο, με το επιχείρημα πως το ΔΣ είναι αυτοδιοίκητο, ενώ ως συνήθως επικαλέστηκε την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη για την απαράδεκτη δίωξη κατά του δημοσιογράφου. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως βλέποντας το βίντεο της ομιλίας του προέδρου της ΕΑΑΣ στην επίμαχη εκδήλωση, «δεν άκουσε πουθενά την φρασεολογία» που του καταλογίζει το ΚΚΕ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η ηγεσία του υπουργείου «ενθαρρύνει πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης», σπεύδοντας, ωστόσο, να χαρακτηρίσει ως «εκδηλώσεις μνήμης και περισυλλογής» τις γιορτές μίσους που γίνονται εκείνες τις μέρες στο Γράμμο!!! Εξίσωσε δε αυτές τις φασιστο-συνάξεις με τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και του κομμουνιστικού κινήματος, συστήνοντας «να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου