Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ενάντια στις αυξήσεις στο ρεύμα (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Διαμαρτυρία στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Τσιμισκή πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας Σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης ενάντια στις αυξήσεις στο ρεύμα.

Τόνισαν ότι «το τεράστιο κύμα ακρίβειας, οι απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια, έχουν βουλιάξει τον προϋπολογισμό κάθε σπιτιού. Η αιτία των υπέρογκων λογαριασμών είναι η απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και η μετατροπή της σε εμπόρευμα, ενώ εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία η κατάσταση καθημερινά βλέπουμε να χειροτερεύει. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια».

Παράλληλα επεσήμαναν ότι «οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης».

Απαίτησαν:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Τέλος κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 









902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου