Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Άλλα λόγια...

 

 

Με προκλητικό τρόπο επιχειρεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, να απαντήσει σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων ολοκληρωμένης προστασίας της Πάρνηθας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο υπουργός αραδιάζει μια σειρά νούμερα που αφορούν τη συνολική επιδότηση προς τους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας, επιχειρώντας να κουκουλώσει το πρόβλημα και να κρύψει ότι στον Δήμο Αχαρνών, που στα διοικητικά του όρια υπάρχει η Πάρνηθα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Αττικής, αντιστοιχούν μόλις 63.000 ευρώ.

Συνεχίζει δε την πρόκληση όταν οι βουλευτές του ΚΚΕ τον ρωτάνε για την υποστελέχωση του Δασαρχείου Πάρνηθας και του αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως ότι το συγκεκριμένο Δασαρχείο δεν διαθέτει ούτε έναν δασεργάτη για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο δάσος ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Σε αυτό το καίριο ζήτημα ο υπουργός απαντά ότι Δασική και Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν συναντηθεί για να καταμερίσουν ευθύνες σε περίπτωση πυρκαγιάς, χωρίς όμως να λύνεται ουσιαστικά το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

«Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» δηλαδή από την κυβέρνηση, που συνεχίζει την πάγια τακτική πριν από κάθε καταστροφή να διαβεβαιώνεται ότι «όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης» και αμέσως μετά την καταστροφή να ξεκινά ένα γαϊτανάκι ευθυνών, μαζί με διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, που ξεχνιούνται όταν σβήσουν τα φώτα της επικαιρότητας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου