Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδήλωσαν «κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με δυνατά συνθήματα να δονούν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, χιλιάδες απεργοί κάτω από τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές, κατήγγειλαν την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Η απεργιακή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι ο αγώνας για μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής εργαζομένων και νεολαίας θα συνεχιστεί. 

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου, καταδικάστηκε η πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας στα κέρδη του κεφαλαίου. 


 

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων που έγραφε: «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί - Σύγχρονες - ασφαλείς - φθηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό - Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους», έγραφε άλλο πανό, δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης.

Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών που έδιναν ζωντάνια και ορμή στην απεργιακή συγκέντρωση, απαιτώντας μέτρα για την ασφάλεια της ζωής τους και των οικογενειών τους. 

 
 

Η πορεία πέρασε από τον σιδηροδρομικό σταθμό στον ΟΣΕ και κατέληξε στον Βαρδάρη όπου ολοκληρώθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,  με την υπόσχεση της συνέχισης του αγώνα μέσα από τα σωματεία, ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών για να μην γίνουν οι χώροι δουλειάς μικρές κοιλάδες των Τεμπών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου