Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αντί να απολογηθεί για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική που προκλήθηκε από δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, πανηγυρίζει για λιγότερο καμένο δάσος

Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του για την μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική που προκλήθηκε από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής: 

«Αντί η κυβέρνηση να απολογηθεί για το γεγονός ότι άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στη Σίβηρη της Χαλκιδικής, που κατέστρεψε δασικό πλούτο, σπίτια και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών, προκλήθηκε από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, έχει το θράσος να πανηγυρίζει ότι φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, κάηκε λιγότερο δάσος!

Την ώρα που στη λογική της ατομικής ευθύνης κυνηγάνε τους κατοίκους για τα ακαθάριστα οικόπεδα, την ώρα που κόβουν το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, το εχθρικό για τον λαό κράτος και ο ΔΕΔΔΗΕ, που υπηρετούν το κέρδος, εξελίσσονται σε μόνιμους εμπρηστές, καθώς με δική τους ευθύνη η έλλειψη ολοκληρωμένων μέτρων αντιπυρικής προστασίας συνυπάρχει με το απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στις 5 Σεπτέμβρη λοιπόν, στη ΔΕΘ συγκρούονται δυο κόσμοι

 

Δυο κόσμοι - δυο σχέδια σε σύγκρουση

Ο δρόμος της ανατροπής, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, είναι ο μόνος που αξίζει κάθε θυσία, αντί να θυσιάζεται κάθε μέρα ο λαός στα εργοδοτικά κάτεργα και στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει από την ερχόμενη βδομάδα η προετοιμασία των συνδικάτων για το πανελλαδικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, στις 5 Σεπτέμβρη.

Τα μέλη, οι φίλοι και οι χιλιάδες συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, σε συνδικάτα και φορείς, πρωτοστατούν στην οργάνωση της μεγάλης κινητοποίησης, για να αποτελέσει μαζική λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, να αφήσει το αποτύπωμά της στην πορεία κλιμάκωσης των εργατικών - λαϊκών αγώνων, για να ακουστεί στις 5 Σεπτέμβρη δυνατά η φωνή του λαού!

Η φετινή δεν είναι μια οποιαδήποτε ΔΕΘ. Κι ο λόγος δεν είναι μόνο ότι γίνεται σε προεκλογική χρονιά...

Γίνεται στην καρδιά των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με βαθιά εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και σε ανταγωνισμούς που οξύνονται, ακόμα και μέσα στην ίδια την ευρωατλαντική συμμαχία.

Γίνεται σε περίοδο που μεγαλώνουν οι ανησυχίες για την πορεία και τα αδιέξοδα της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομίας, για τις συνέπειες στην ελληνική.

Γίνεται ενώ επιταχύνεται η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, με αναδιάταξη παλιών και νέων δυνάμεων αλλά και με ισχυρή επιχειρηματική παρέμβαση στις διεργασίες.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, οξύνεται ο ανταγωνισμός των αστικών κομμάτων πάνω σε κρίσιμα για το κεφάλαιο ζητήματα:

Με ποιο σχέδιο και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα συνεχιστεί η αντιλαϊκή στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης;

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Αυγούστου



Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Αυγούστου, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή: 

Καμια θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους! Στις 5 Σεπτέμβρη να μιλήσει ο λαός! Ολοι στη μάχη για το πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

  • Εκατοντάδες συνδικάτα σε όλη τη χώραπροετοιμάζουν τη συμμετοχή τους, για να αποτελέσει το συλλαλητήριο μαζική εργατική - λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, να αφήσει το αποτύπωμά του στην κλιμάκωση των αγώνων 
  • Καμιά αναμονή γιατις εξαγγελίες - κοροϊδία της κυβέρνησης και των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας. Το κοινό αντιλαϊκό τους πρόγραμμα οδηγεί τον λαό πιο βαθιά στον πόλεμο,σε περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη εκμετάλλευση

Αφιέρωμα στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του 

  • Βασικοί σταθμοί της ζωής και της πολιτικής δράσης του Κομαντάντε
  • Παρεμβάσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο 1ο ∆ιεθνές Συμπόσιο «Φιντέλ: Κληρονομιά και Μέλλον», που διοργάνωσε το ΚΚ Κούβας στην Αβάνα
  • Αποσπάσματα από ομιλίες του Φιντέλ σε κρίσιμες στιγμές για την Κουβανική Επανάσταση και σε ορόσημα των διεθνών εξελίξεων