Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Στα δικαστήρια οδηγούνται συνδικαλιστικά στελέχη των δήμων για τις περσινές κινητοποιήσεις - Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ


Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα στις 29 Ιούνη 2017 
Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα στις 29 Ιούνη 2017

Σε δίκη καλεί η Εισαγγελία Αθηνών, την 1η Οκτώβρη 2018, συνδικαλιστικά στελέχη των δήμων με τη γνωστή κατηγορία περί μόλυνσης του περιβάλλοντος, με ευθύνη και παρέμβαση της κυβέρνησης (αφού βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ), ένα χρόνο μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας τον Ιούνη του 2017, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ για την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων αναφέρει τα εξής:

«Ο στόχος είναι φανερός, η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός όποιων σηκώνουν το κεφάλι, όποιων διεκδικούν, όποιων αντιστέκονται και παλεύουν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις θριαμβολογίες και τις δήθεν ευαισθησίες για τα εργατικά δικαιώματα, έτσι έχει αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής της. Με ΜΑΤ, εισαγγελείς, συλλήψεις και χημικά φιλοδώρησε την πλειοψηφία των κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της απεργίας, συνεχίζει -από 'κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που έκανε για να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην απεργία, έστειλε το σήμα για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι αγώνες από δω και πέρα. Θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί "δίκαιης ανάπτυξης" και "εξόδου απ' τα μνημόνια" δεν πιάνει τόπο, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο και την απάντηση θα την πάρουν στους δρόμους του αγώνα και των διεκδικήσεων».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου