Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μοιρασμένοι ρόλοι


Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «παροχές» και «αποκατάσταση των αδικιών» τα «αντίμετρα» που παζαρεύει με την ΕΕ στον προϋπολογισμό του 2019, τα οποία όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, ή ορισμένες έκτακτες ενισχύσεις στους πιο εξαθλιωμένους, που δεν λύνουν μόνιμα τις οξυμένες ανάγκες και δεν οδηγούν σε ανάκτηση απωλειών. Χώρια που πληρώνονται από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, από την αφαίμαξη δηλαδή του λαού. Πώς αντιδρά η ΝΔ; Κατηγορεί την κυβέρνηση για «ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία», για «προσλήψεις ημετέρων» που «υπονομεύουν την οικονομία» και «κινδυνεύουν να την εκτροχιάσουν ξανά». Ενισχύει δηλαδή το κυβερνητικό «αφήγημα» ότι «κάτι δίνει» και προσφέρει στην κυβέρνηση το έδαφος να κοροϊδεύει το λαό ότι τη χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ, ενώ τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι (βλέπε «κοινωνικό μέρισμα» Σαμαρά, «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), που δεν παρέλειπαν να καλλιεργούν κι αυτοί προσδοκίες για «καλύτερες μέρες» όταν θα τελείωναν τα μνημόνια. Με τούτα και με τ' άλλα, ο λαός εκβιάζεται να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά τις απαιτήσεις του και να αποδεχτεί ότι είναι «άθλος» της κυβέρνησης τα ψίχουλα που μοιράζει, με το φόβο ότι αν ζητήσει περισσότερα, θα επαληθευτεί η ΝΔ και η οικονομία θα ξανακυλήσει. Με μοιρασμένους ρόλους, λύνουν και δένουν σε βάρος του λαού και των σύγχρονων αναγκών του, στον ανταγωνισμό τους για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Εγρήγορση
 
«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν υποφέρει και εξακολουθούν να υφίστανται τις επιθέσεις ενός στυγνού καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο προωθεί εργατικές, κοινωνικές, οικονομικές και θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην καταστροφή των ιστορικών επιτευγμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων (...) Καλούμε τις λαϊκές δυνάμεις από όλη την Ευρώπη να κινητοποιηθούν (...) Είμαστε σε εγρήγορση για τον κίνδυνο για την ειρήνη, που συνεπάγεται η στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων, καθώς και οι στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούνται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». Αυτά τα συμπεράσματα και καλέσματα περιλαμβάνονται στη διακήρυξη του «2ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ» που διοργανώθηκε από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συνοδοιπόρους του - όπως οι «Ποδέμος» στην Ισπανία - το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μπιλμπάο. Τα κόμματα που εξωραΐζουν την ιμπεριαλιστική ΕΕ, που κρύβουν τα πραγματικά αίτια της επίθεσης στους λαούς όλης της Ευρώπης, που βάζουν πλάτη και από κυβερνητικές θέσεις - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα - για να περνάνε μέτρα που τσακίζουν τη ζωή των εργατών, που στηρίζουν και προωθούν τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, έχουν το θράσος να αγορεύουν ως «φίλοι» των λαών και της ειρήνης! Κανείς να μην πέσει στην παγίδα τους. Μόνος στόχος είναι η διαμόρφωση εναλλακτικών κυβερνητικών λύσεων για την αστική τάξη και η απορρόφηση της δίκαιης λαϊκής δυσαρέσκειας. Οσο για την «εγρήγορση» που επικαλούνται, τη βλέπουμε ...ολοζώντανη στην πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, αποσπώντας τα εύσημα από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Θέσεις... 
 
Στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία νομιμοποίησης συνέδρων, στην αίθουσα εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, καλεσμένος από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ. Στην αίθουσα εντοπίστηκε και άλλος αστυνομικός, ο οποίος παρακολουθούσε τις διαδικασίες νομιμοποίησης των συνέδρων. Την ευθύνη έχουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι εργατοπατέρες, που υλοποιούν σχέδια αστυνόμευσης, τρομοκρατίας και καταστολής των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων. Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) με δηλώσεις του, διαστρέβλωσε το γεγονός, θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, που θυμίζει εποχές του «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας, λέγοντας: «Στη Θεσσαλονίκη, ο συνάδελφος βρέθηκε για φυσική του ανάγκη τη λάθος στιγμή σε λάθος σημείο. Οι αριστεροί στην Ελλάδα και ειδικά οι Κομμουνιστές έχουν μία ευαισθησία για την παρουσία αστυνομικών στις προσωπικές τους συγκεντρώσεις. Ηταν μία μεγάλη παρεξήγηση. Η συμπεριφορά από τα μέλη του ΠΑΜΕ απέναντι στον αστυνομικό δεν ήταν και η ενδεικνυόμενη».

... που ταυτίζονται
 
Το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, όπως και την Ομοσπονδία των αστυνομικών, της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές ταυτίζονται απόλυτα με το άρθρο φασιστικής σελίδας («ethnikismos.net»), το οποίο αναδημοσιεύει η σελίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στο άρθρο λένε και αυτοί ότι ο αστυνομικός μπήκε στο ξενοδοχείο για να πάει τουαλέτα (!) και ξερνούν τον γνωστό αισχρό αντικομμουνισμό τους. Οι ναζιστές και τα κάθε είδους φασιστικά αποβράσματα επικροτούν τέτοιου είδους ενέργειες. Κι ως γνήσια μαντρόσκυλα των αφεντικών, είναι υπέρ των παρακολουθήσεων και της έντασης της καταστολής του εργατικού - ταξικού κινήματος.



Ριζοσπάστης    Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου