Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας μίλαγε για Φύρερ και από τον Μανταμάδο της Λέσβου ο Έριχ Φον Μάινσταιν “τον χαιρετά”!






Από herko στο Δεκ 15, 2018 Πολιτική
 
Λίγες ώρες μετά από την απίστευτη αποκάλυψη ότι σε στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού υπάρχει γραμμένο με τεράστια γράμματα απόφθεγμα του στρατάρχη του Χίτλερ Έριχ Φον Μάινσταιν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Θεσσαλονίκη περί ακροδεξιάς, νεοναζί και “Φύρερ που ξεσηκώνονται”. Προφανώς κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για το γεγονός που αποκάλυψαν στη Βουλή με ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου αποφθέγματος επιχειρήθηκε να …δικαιολογηθεί από κάποιους, με σχόλια στο διαδίκτυο!!! Το ΓΕΣ δεν είχε την ευαισθησία ούτε να ασχοληθεί με θέμα και λίγη ώρα μετά από την αποκάλυψή του εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα ομιλία που έγινε στο ΓΕΣ με θέμα «Τα Καρυκεύματα της Ζωής», με ομιλητή ψυχίατρο!!! Μ΄ αυτά που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια στο ΓΕΣ,πιθανόν να είναι χρήσιμος ο ψυχίατρος σύντομα.


Όσοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έχουν τα εξής επιχειρήματα:

• “Ήταν εξαιρετικός στρατιωτικός”…Ήταν και δεξί χέρι του Χίτλερ.

• “Δεν ήξερε τίποτα για την εξόντωση αμάχων”. Όποιος το πιστεύει δεν είναι αλλά παριστάνει τον αφελή για δικούς του λόγους.

• “Δεν συμμετείχε σε εξόντωση Εβραίων”. Ψευδές. Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει την ιστορία του ναζί στρατάρχη ΕΔΩ για να καταλάβει ποιοι και γιατί πήγαν να τον σώσουν μετά από τον πόλεμο. Ήξερε τα πάντα και υπάρχει και σχετική διαταγή του.

• “Το απόφθεγμα του είναι δημοσιευμένο σε σχετική έκδοση του ΓΕΕΘΑ, μαζί με άλλα αποφθέγματα στρατιωτικών”. Αληθέστατο! Επί ημερών Κωσταράκου είχε συνταχθεί αυτός ο κατάλογος με τα αποφθέγματα στα οποία περιλαμβάνεται και ο ναζί στρατάρχης. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι σωστό. Όπως δεν ήταν σωστή και η απόφαση Κωσταράκου να πάει στο Γερμανικό Νεκροταφείο στον Διόνυσο και να σταθεί προσοχή.

Επίσης είναι τελείως διαφορετικό τα αποφθέγματα αυτά να περιλαμβάνονται σε μια έκδοση την οποία μπορούν να μελετούν στρατιωτικοί για ιστορικούς λόγους και είναι τελείως διαφορετικό και επιεικώς απαράδεκτο, να υπάρχουν φαρδιά πλατιά σε στρατόπεδα στα οποία υπηρετούν στρατιώτες. Τι απαντάνε σε όποιον ρωτάει “ποιος είναι ο Μάινσταιν”; Ένας στρατάρχης του Χίτλερ! Και τι πρέπει να σκεφτεί ένας στρατιώτης που πάει να υπηρετήσει τη θητεία του εκεί;

Όποιοι και όσο κι αν προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν αυτό που συνέβη στο στρατόπεδο της Μυτιλήνης δεν πείθουν. Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να μας εξηγήσουν: δεν υπάρχουν αποφθέγματα Ελλήνων στρατιωτικών που θα μπορούσαν να αναγράφονται στα στρατόπεδα;
 Έχουμε έλλειψη και προσφεύγουμε στους στρατάρχες του Χίτλερ;

Το ΓΕΣ δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να το ρωτήσουμε. Δυο χρόνια τώρα πολύ συχνά απασχολεί με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την επικαιρότητα και ούτε μία απ΄ αυτές δεν είχε την ευαισθησία να πάρει θέση για όσα ανεξήγητα συμβαίνουν στον Στρατό. Συνήθως μετά από κάθε γκάφα, ατύχημα ή αιχμαλωσία στρατιωτικών από Τούρκους “απαντά” με ανακοινώσεις όπως αυτή με τα “Καρυκεύματα της Ζωής”. 
Η ανοχή που έχει επιδείξει η πολιτική ηγεσία είναι αξιοθαύμαστη…

Πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου