Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Οι Αμερικανοί στο Στεφανοβίκειο



Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Γρηγόρη Συμεωνίδη, αντισμήναρχο ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, σχετικά με την άσκηση «Combat Aviation Brigate», την παρουσία της 4ης Ταξιαρχίας Μάχης Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή του Βόλου αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους. Μας είπε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση αλλά και μια σειρά άλλων ασκήσεων διεξάγονται από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Συμμετέχουν και άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία κ.ά. Οι ασκήσεις αυτές εμπλέκουν τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Μαύρης Θάλασσας.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι προηγούμενες των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, συμφωνούν με τη στρατιωτική συνεργασία στο πλαίσιο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Παραχωρούν και εκσυγχρονίζουν τις βάσεις προς όφελος των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κρατών. Το ΝΑΤΟ δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας. Με την πολιτική των ίσων αποστάσεων, ενθαρρύνει την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία. Οι πολεμικοί του σχεδιασμοί απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής μας.

Για το λαό μας αποτελεί μονόδρομο η ενίσχυση του αγώνα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λαός μας, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ζουν στο πετσί τους καθημερινά τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ανήκουν μαζί με κάποιες ακόμη επαγγελματικές κατηγορίες στα ειδικά μισθολόγια. Ειδικά μόνο στο όνομα, διότι στην πράξη σημαίνουν ειδικό πετσόκομμα μισθών και συντάξεων με ταυτόχρονη ειδική φορολόγηση αυτών.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το ένστολο προσωπικό και οι οικογένειές τους, πέραν αυτών που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και τα οποία τους φέρνουν σε τραγική οικονομική θέση, έχουν να κάνουν κυρίως με:

Τα έξοδα μετακινήσεων προς τον τόπο διαμονής της οικογένειας συνήθως από νησιά ή απομακρυσμένες περιοχές, τα έξοδα για παιδικούς σταθμούς, ιατρικών εξετάσεων σε νοσοκομεία μεγάλων πόλεων, η αδυναμία των συζύγων να εργαστούν λόγω των συχνών μεταθέσεων, οι επιβαρύνσεις με νέους φόρους, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η σχεδιαζόμενη μείωση του αφορολόγητου, οι συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ, στην οικιακή θέρμανση και στα είδη πρώτης ανάγκης, που κάνουν το βίο του λαού και των στρατιωτικών αβίωτο».

Από το 15ήμερο δισέλιδο για τους ένστολους του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 5 - 6 Γενάρη 2018.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου