Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ο λιμός στην Ουκρανία (Holodomor) και ο αντικομμουνισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη



«Ο ουκρανικός όρος Holodomor αναφέρεται στον σκοπίμως προκληθέντα λιμό, το διαβολικό σχέδιο του σταλινικού συστήματος που είχε ως στόχο μια καλά σχεδιασμένη γενοκτονία ενός ιδιαίτερα ευσεβούς λαού, με σκοπό την εξάλειψη της χριστιανικής πίστης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας…».

Τα παραπάνω λόγια δεν ειπώθηκαν από κάποιον γραφικό ακροδεξιό μητροπολίτη, ούτε γράφτηκαν από κάποια σεσημασμένη αντικομμουνιστική πένα του αστικού Τύπου. Τα παραπάνω ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια μνημόσυνου που τελέστηκε στον πατριαρχικό ναό με αφορμή την 87η επέτειο του Holodomor, του γνωστού και ως «Ουκρανικού λιμού» που έπληξε την χώρα το 1932-1933.

Αναφερόμενος στο Holodomor, o προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας φρόντισε να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα υιοθετώντας την ψυχροπολεμική αντισοβιετική προπαγάνδα, εκφέροντας αντικομμουνιστικό λόγο που θα ζήλευε μέχρι και ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Τι είπε, όμως, ακριβώς ο Πατριάρχης; Αντιγράφουμε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

    «…πρέπει να αναφέρουμε το Holodomor, τον Μεγάλο Λιμό στην Ουκρανία, που στόχευε στην εξόντωση επτά έως δέκα εκατομμυρίων ευσεβών Ουκρανών διά λιμοκτονίας, κατά τη διάρκεια των πιο φρικτών χρόνων του σοβιετικού καθεστώτος, από το 1932 έως το 1933, και το οποίο μνημονεύουμε προσευχητικά αυτή την ημέρα.

    Ο ουκρανικός όρος Holodomor αναφέρεται στον σκοπίμως προκληθέντα λιμό, το διαβολικό σχέδιο του σταλινικού συστήματος που είχε ως στόχο μια καλά σχεδιασμένη γενοκτονία ενός ιδιαίτερα ευσεβούς λαού, με σκοπό την εξάλειψη της χριστιανικής πίστης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ, παραδόξως, εκείνη την περίοδο, ο ουκρανικός λαός είχε ευλογηθεί με μια άφθονη συγκομιδή σιτηρών και άλλων αγαθών. Και ενώ οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα, το σοβιετικό καθεστώς εξήγε τις καλλιέργειές τους στον κόσμο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι η Ουκρανία ήταν μια ευημερούσα χώρα».

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν είπε τίποτε διαφορετικό απ’ ότι αναφέρουν οι ανιστόρητες συκοφαντίες της αστικής προπαγάνδας περί «τεχνητού λιμού» και «καλοσχεδιασμένης γενοκτονίας» από το «ολοκληρωτικό σοβιετικό καθεστώς». Μάλιστα, ο Πατριάρχης φρόντισε να διανθίσει το αντικομμουνιστικό του κύρηγμα με κορώνες περί «διαβολικού σχεδίου του σταλινικού συστήματος».

Οι αναφορές αυτές του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν είναι άσχετες με την προσπάθεια που γίνεται, στην Ευρώπη και διεθνώς, να στιγματιστούν οι κυβερνήσεις των πρώην σοσιαλιστικών χωρών ως «ολοκληρωτικά καθεστώτα» και να προωθηθεί η χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό-ναζισμό. Η Εκκλησία, άλλωστε, ως διαχρονικός σύμμαχος της άρχουσας τάξης (άλλοτε της Φεουδαρχίας, αργότερα της αστικής εξουσίας), δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί φορέα του πιο μαύρου, του πιο πρωτόγονου αντικομμουνισμού.

Διόλου τυχαία, ο κατά τα λοιπά «ευαίσθητος» σε ιστορικά ζητήματα που αφορούν την Σοβιετική Ένωση Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ουδέποτε ψέλλισε λέξη για «διαβολικά σχέδια» των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών, όταν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μακέλευαν λαούς και διέλυαν ολόκληρες χώρες επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα. Που ήταν άραγε να κατακεραυνώσει από τον πατριαρχικό του θώκο τις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στην Συρία;

Πρόκειται – θυμίζουμε – για τον ίδιο ιεράρχη που αναφέρεται σε «καλά σχεδιασμένη γενοκτονία» από τον Στάλιν, είναι ο ίδιος που το Γενάρη του 2018 «ευλογούσε» την στρατιωτική εισβολή (επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας») των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφρίν της Β. Συρίας. Να τι δήλωνε όταν η κυβέρνηση της Τουρκίας, με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούσε στην κατάκτηση συριακού εδάφους και προωθούσε τον διαμελισμό της χώρας στο πλαίσιο των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή: «Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μιας θρησκείας με την τρομοκρατία αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η ”Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται».

Η αλήθεια για τον Ουκρανικό λιμό

Το περίφημο Holodomor αποτελεί αγαπημένο θέμα των σταλινολόγων σε όλο τον κόσμο, έχοντας αναδειχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε αιχμή του δόρατος της αντισοβιετικής-αντικομμουνιστικής ιμπεριαλιστικής παραφιλολογίας.

Πρόκειται για απάτη κολοσσιαίων διαστάσεων που αποδίδει τον λιμό σε… «οργανωμένο σχέδιο» των μπολσεβίκων για να εξοντώσουν τον ουκρανικό λαό, αναγκάζοντας τους αγροτικούς πληθυσμούς να δεχθούν την κολλεκτιβοποίηση.

Την περίοδο 1932-1933 η Ουκρανία πράγματι πέρασε περίοδο μεγάλης και εξαιρετικά επώδυνης για το λαό πείνας. Μόνο που αυτό δεν αποτέλεσε κάποιο σκοτεινό σχέδιο εξόντωσης των ουκρανών απ’ τους μπολσεβίκους. Υπήρξαν συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν στο λιμό: Ο εμφύλιος πόλεμος που εξαπέλυσαν οι κουλάκοι και τα λοιπά αντιδραστικά στοιχεία ενάντια στην κολλεκτιβοποίηση της γεωργίας. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησαν σε εκτεταμένα σαμποτάζ, καταστροφές παραγωγής, πυρπόληση γεωργικών μηχανών, εμπόδια στην συγκομιδή, δολοφονία ζώων, κλπ. Από τα τέλη του 1929 μέχρι και το 1935 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.800 τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Ουκρανία δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα από την ξηρασία της περιόδου 1930-1932, ενώ την ίδια χρονική περίοδο ξέσπασε εκτεταμένη επιδημία τύφου που σάρωσε κυριολεκτικά την περιοχή του Β. Καυκάσου.

Το 1933, η σοβιετική εξουσία πήρε έκτακτα μέτρα, εξασφαλίζοντας έτσι την επιτυχή συγκομιδή της χρονιάς, ενώ στάλθηκαν σε όλη την Ουκρανία τρόφιμα, γεωργικές μηχανές, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και στελέχη για να βοηθηθεί η ανάκαμψη της χώρας και του λαού από τον λιμό. 

Το δήθεν «οργανωμένο σχέδιο» των μπολσεβίκων και της σταλινικής ηγεσίας έχει, εδώ και πολλά χρόνια, αποδειχθεί μια καλοστημένη ναζιστική προπαγάνδα (με πληθώρα ψευδών και παραποιημένων στοιχείων) η οποία κατάφερε να περάσει στον αμερικανικό Τύπο (βλ. εφημερίδα Chicago American) και απο εκεί να διαδοθεί πλατιά στο πλαίσιο της ψυχροπολεμικής εκστρατείας για την συκοφάντηση της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου